• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija radi na ukidanju međunarodnih dozvola za prevoz tereta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Vesić je uputio krajem prošle godine svojim kolegama iz 20-ak evropskih zemalja pismo sa predlogom o liberalizaciji međunarodnih dozvola za prevoz tereta

  • 0
Amerika, Sad, USA, amecki san, kamiondzija, put, kamioni, ruta 66 Foto: Shutterstock

Španija je pozitivno reagovala na predlog Srbije da se liberalizuje prevoz tereta i dve zemlje će u narednom periodu kroz rad Mešovite komisije razgovarati o mogućem ukidanju međunarodnih dozvola za auto-prevoznike, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Krajem prošle godine, nakon razgovora resornog ministra Gorana Vesića sa španskom ministarkom industrije, trgovine i turizma Rejes Maroto, dogovoreno je da se to pitanje pokrene, u pravcu liberalizacije.

U tom smislu, naredni korak trebalo bi da bude sastanak Mešovite komisije, kako bi se utanačio tekst novog sporazuma kojim bi se predvidela liberalizacija, i koji bi zamenio, još uvek važeći, sporazum između vlada Jugoslavije i Španije iz 1985. godine.

Vesić je uputio krajem prošle godine svojim kolegama iz 20-ak evropskih zemalja pismo sa predlogom o liberalizaciji međunarodnih dozvola za prevoz tereta.

Kako Tanjug saznaje, ministar Vesić otputovaće u martu u Italiju, kako bi sa svojim kolegom, italijanskim ministrom infrastrukture i transporta Mateom Salvinijem, razgovarao o mogućnosti za ukidanje tih dozvola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>