• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procurio snimak iz Najkija: Hitan sastanak posle iznenadnog otkaza tehničkog šefa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubrzo je procurio i audio snimak sa sastanka tehničkog tima

  • 0
Najki patike, Nike Foto: Shutterstock

Ratnakar Lavu, najviši tehnološki izvršni direktor kompanije Najki, podneo je ostavku, koja odmah stupa na snagu.

Ubrzo je procurio i audio snimak sa sastanka tehničkog tima posle ovog neočekivanog otkaza.

Drugi tehnološki izvršni direktor kompanije Judžin Kuk bio je domaćin poziva koji je preslušao Biznis insajder i zvučao je optimistično, ali nije dao informaciju o Lavuovom odlasku.

Snimak od 10 minuta poslušalo je i više od 400 radnika Najkija, a Kuk je podstakao je radnu snagu kompanije da završi fiskalnu godinu snažno. Inače, fiskalna godina završava se 31. maja.

Rekao je da nema informacije o razlozima Lavuovog odlaska, ali je rekao da će se staviti na raspolaganje za pojedinačna dodatna pitanja.

"Jedini odgovori koje imam su oni koje sam dao", rekao je Kuk.

Dok se obraćao Najkovoj tehnološkoj radnoj snazi, koja je poslednjih meseci izrazila nezadovoljstvo i zabrinutost u vezi sa opadanjem talenata, Kuk je imao uglavnom pozitivnu poruku koja se fokusirala na snagu tima.

"Svi ste dokazali organizaciji, kao i to da možemo da izvršimo, da možemo da isporučimo", rekao je Kuk. "Znam da možemo da uštedimo novac. I možemo da nastavimo da vodimo ovu veliku transformaciju oko CDA".

CDA je skraćenica za „direktno ubrzanje potrošača“, poslovni plan koji je generalni direktor Najkija Džon Donahu najavio u junu 2020. Plan se fokusira na direktnu, digitalnu prodaju i predstavlja vrhunsku inicijativu za Donahea jer on želi da Najki učini više tehnološkom kompanijom.

Kuk je naglasio potrebu za komunikacijom, timskim radom i zajedničkim zalaganjem.

„Snaga tima i snaga organizacije moraju da nastave da vode Najki u ovom izazovnom okruženju i ekonomiji“, rekao je Kuk. "Imam potpuno poverenje u ovaj tim".

U video pozivu, Kuk je rekao da on i glavni operativni direktor Andi rade zajedno na pokrivanju Lavuovih bivših odgovornosti.

Video: Sa 8 godina je potpisala ugovor s Najkijem: Lionel Mesi joj je poručio da je genije! Toliko je vešta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>