• 64

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić: U Srbiji će 23. februara biti otvorena treća fabrika Kontinenatala sa 500 zaposlenih, strahovito bitna

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ekonomija je važna i za razvoj naše odbrambene industrije", rekao je Vučić

  • 64
KRAGUJEVAC SRETENJE VUČIĆ Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ekonomija je ključna reč, jer značajno smanjujemo razliku između Srbije i evropskih zemalja, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je ekonomija važna i za razvoj naše odbrambene industrije.

U Srbiji će 23. februara biti otvorena treća fabrika Kontinenatala, sa 500 zaposlenih, strahovito bitna za nas, istakao je on.

- Razumem da bez vojske ne možemo da opstanemo. Sve zemlje u okruženju su članice NATO, smo smo mi vojno neutralni, i bez obzira što su nam to 95 odsto prijateljske zemlje, moramo da čuvamo svoje nebo i svoju zemlju - rekao je Vučić, koji se nalazi u Abu Dabiju na međunarodnom sajmu naoružanja.

Predsednik je u intervjuu za TV Pink ponovio da će Srbija imati ogromna ulaganja u vojsku i da se nada da će Jugoimport uspeti da isporuči dobre rezultate.

- Na kraju nadam se da obični ljudi vide koliko nam je vojska snažnija i opremljenija, da je sve u državi neuporedivo bolje nego što je bilo - kaže Vučić.

Na pitanje da komentariše izjavu Zdravku Ponoša da niko u Evropi nema 5.000 specijalaca i da je to em glupo, em skupo, em ne radi, Vučić kaže da je rekao i da će to koštati pola milijarde evra, što je netačno.

Izvodeći preciznu računicu, predsednik je istakao da je u pitanju četiri puta manje novca nego što je Ponoš rekao.

- Evo, vidite o kakvim je da ne kažem lažovima, neozbiljnim i neodgovornim ljudima reč. Da li vas je sramota, zar vas nije stid, slagali ste za 380 miliona evra - rekao je Vučić.

U planiranju o povećanom broju specijalaca su, kaže, razmišljali i da li će kasarne u Negotinu, Pirotu, Loznici, u pograničnim područjima kako bi se zahvaljujući tim kasarnama i ti gradovi podigli.

Tim kasarnama će, pojašnjava, biti potrebna hrana, jaja, mleko i mlečni proizvodi, a to znači privredni i poljoprivredni razvoj tih područja. I ne samo to, dodaje, oni će u tim gradovima i da troše svoj novac.

Zato su, kaže, o svemu tome vodili računa i razmišljali.

- Ali to ne možete da govorite onima koji su razorili našu vojsku, koji su u stanju da služe nekim drugim armijama i savezima, a ne svojoj zemlji. Ali tome nema kraja - navodi predsednik.

Govoreći dalje o razvoju zemlju, predsednik je ponovo podsetio da će uskoro biti otvoreni novi stadioni u više gradova u zemlji i u Beogradu, da su obnovljene mnoge crkve i hramovi koji pripadaju različitim veroispovestima, izgradili smo, kaže, i mnogo bolnica i zato je Srbiji potreban mir.

- Ključna stvar je ekonomija, moramo da razmišljamo samo ekonomija, ekonomija, ekonomija je kjučna reč - ističe Vučić.

Govoreći o Evropi, SAD, Kini, predsednik primećuje da im i u vreme rata dobro ide, sem nešto veće inflacije.

- Mi dramatično smanjujemo razliku između nas i evropskih zemalja i zato je ekonomija ključna stvar za nas - naveo je Vučić.

Zadovoljan je, ističe, što je šeik Muhamed danas obišao više štandova, a da se najviše zadržao na srpskom štandu.

O PR-DC Žljka Mitrovića, predsednik je govorio pohvalno, a posebno o Milošu Petrašinoviću i tim, kako kaže, momcima koji rade mnogo, vrlo su talentovani i imaju izvanredne ideje.

Kako je rekao, biće u Briselu sledeće nedelje.

- Ja ću uvek ići da razgovaram, ali sa Kurtijem nema nikakvih razgovora, ja ću da govorim o ZSO, a moraće i evropski predstavnici, ali Kurti će ići sa varijantom o priznanju - naveo je predsednik Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. februar 2023 | 00:03

    I u uslovima svetske krize Srbija uspeva da privuče nove investicije. To je potvrda da vodimo ispravnu politiku.

  • Vladimir

    22. februar 2023 | 00:02

    U današnje vreme kada svetom vlada kriza Srbija otvara nova radna mesta i nove fabrike, a sve to Vučićevim pametnim i hrabrim vođenjem države.

  • Biba

    21. februar 2023 | 23:14

    Otvaranjem nove fabrikr ekonomija postaje jaca,smanjuje se stopa ne zaposlenih, Vucic ulaze u svoj narod

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>