• 77

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otvoren Međunarodni sajam turizma, Vučić: Srbija sve očekuje sa dobrodošlicom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uvek smo mislili da turizam ne pripada nama, jer nemamo more, istakao je predsednik Srbije na otvaranju Sajma

  • 77

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, pod sloganom "Kad je odmor nije teško", da će sve koji dođu u Srbiju dočekati velika dobrodošlica, i da su poslednjih godina napravljeni veliki pomaci, a prihod od turizma prošle godine porastao na 2,5 milijarde evra.

- Danas je važan dan za nas - rekao je Vučić i citirao izjavu Konfučija - "Gde god da idete, idite otvorenog srca".

- Uvek smo mislili da turizam ne pripada nama, jer nemamo more, kao zemlje u okruženju. More nemaju mnoge zemlje koje su uspešnije od onih koje ga imaju - rekao je predsednik i dodao da imamo duplo više noćenja i velike prihode od turizma poslednjih nekoliko godina.

- Za nas je Kina iskren prijatelj - istakao je on o partneru ovogodišnjeg Sajma i pozvao kineske građane da dođu u našu zemlju.

- Imamo mnogo toga lepog, vrednog da vide. Nigde ni u jednoj državi u Evropi neće biti dočekani tako srdačno kao u Srbiji - istakao je predsednik.

Na otvaranju se obratila i ambasadorka Kine, Čen Bo, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, a otvaranju su prisustvovali i ministar turizma Husein Memić, ministar finansija Siniša Mali, ministarka Darija Kisić, predstavnici diplomatskog kora...

Video: Vućić: Ostvarili smo rast dolazaka stranih gostiju za 53 odsto

Učestvuje oko 350 izlagača

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca - Oprema, koji će biti održani do 26. februara, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Ovogodišnji sajam će biti najuspešniji do sada, najavili su ranije organizatori. Srbija sa Kinom, koja je partner ovogodišnjeg Sajma turizma, ima izvanredne partnerske odnose u privredi, kulturi i drugim oblastima, saopštio je Beogradski sajam. Takođe, premijerno će se ove godine na sajmu predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Ovogodišnja tradicionalna turistička smotra celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta - 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca - Oprema, biće prilika da se uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu unapredi turistička razmena. Takođe, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete zemlju bogate istorije i nasleđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju. Kao poseban događaj na Sajmu turizma planiran je i B2B (biznis tu biznis) susret sa predstavnicima iz Kine u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije.

Posetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje raznovrsna turistička ponuda i veliki broj popularnih svetskih destinacija. Na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori. Najomiljenije destinacije kao što su Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar i Severna Makedoni biće predstavljene i ove godine, kao i prošlogodišnji učesnici - ostrvske destinacije Maldivi, Sao Tome & Principe. Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali 4 Beogradskog sajma kroz autentične nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), kao i učešće mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije. Kako je navedeno, ovaj veliki sajamski događaj namenjen je profesionalcima iz svih sektora turističko-ugostiteljske privrede.

Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu će se odvijati i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-Oprema, koji će prikazati najsavremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte. Taj sajam je deo velike i uspešne manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističko-ugostiteljske privrede, a biće održan u halama 2A i 2C Beogradskog sajma.

Posetioci sajma mogu očekivati ponude city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikende na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja, celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije specijaliteta i ukusa. Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od četvrtka 23. februara, do subote, od 10 do 19 časova, a u nedelju 26. februara od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti 3.000 dinara. Cena parkinga po satu je 200 dinara.

Video: Vučić: Kupovina dronova samoubica, u roku od 48 sati prvi ugovor sa UAE

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣😋😋

    22. februar 2023 | 19:36

    Ko god poželi da stavi ,,_ "(minus) molim ga da se uzdrži .Jednog trenutka ce shvatiti da njihove hvalospeve niko nečita

  • Ksenija

    22. februar 2023 | 19:42

    Srbija nema more ali ima planine i banje koje imaju dobru turističku ponudu.

  • Kale

    22. februar 2023 | 19:35

    Mozda more nemamo, ali imamo najlepše planine, puno lekovitih banja, mnogo jezera, divnih rečnih plaža, sve što treba jednoj zemlji da bude idealno mesto za odmor od prvih koraka do pebzionerskih dana.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>