• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Ministarstvo potvrdilo projekat izgradnje obilaznice oko Užica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim tog mosta, predviđena gradnja sedam mostovskih konstrukcija, raspona od 20 do 130 metara

  • 2
goran vesić, obilaznica oko beograda Foto: Peđa Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je to Ministarstvo potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, duge skoro pet kilometara, koja će značajno rasteretiti saobraćaj kroz centar tog grada.

Vesić je naveo da će početak obilaznice biti kod mesta Surduk na spoju sa Zlatiborskim putem, iza kojeg je predviđena gradnja mosta preko Đetinje u dužini oko 260 metara.

Projektom je predviđeno da most čini lučna konstrukcija sa rasponom od oko 180 metara i gredom koja je monolitno spojena sa lukom u središnjem delu, čime će se Ðetinja premostiti bez narušavanja korita i bliže okoline.

Osim tog mosta, predviđena gradnja sedam mostovskih konstrukcija, raspona od 20 do 130 metara.

Na dužini trase od približno 250 metara predviđena je sanacija nestabilnih padina i klizišta. Ministar je napomenuo da je ugovor o projektovanju i izgradnji sa kineskim partnerom potpisan u martu prošle godine, kada su počeli pripremni radovi.

Nakon potvrde urbanističkog projekta, izrade Idejnog projekta i završetka procedura u Revizionoj komisiji očekuje se do kraja leta izdavanje prve građevinske dozvole na osnovu koje će se stvoriti uslovi za početak radova.

"Ovo je veoma važan projekat, koji će u značajnoj meri rasteretiti saobraćaj kroz grad, a na koji Užičani čekaju već decenijama", istakao je ministar Vesić.

Video: Vesić o akcidentu u Pirotu: Izveštaj komisije predat tužilaštvu koje će odlučivati

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auspuh

    22. februar 2023 | 22:59

    Dakle, od auto puta preko UE i Kremne ka Bosni nema ništa...bar ne u narednih 30 godina...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>