• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelen optužila ruske predstavnike na sastanku G20 da su saučesnici u zločinima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelen je istakla da je napad Rusije na Ukrajinu naneo štetu ne samo Kijevu

  • 3
Rusija, Ukrajina, Amerika, mapa

Foto: Shutterstock

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen optužila je ruske zvaničnike koji prisustvuju današnjem sastanku finansijskih lidera Grupe 20 (G20) da su "saučesnici" u zločinima u ruskoj invaziji na Ukrajinu i u šteti koju je rat prouzrokovao globalnoj ekonomiji.

Jelen je ukazala da je završetak rata moralni imperativza globalnu ekonomiju i ponovila da će SAD biti uz Ukrajinu koliko god bude potrebno.

Na otvaranju skupa na prvu godišnjicu ruskog napada, Jelen je pozvala kolege iz G20 da udvostruče svoje napore da podrže Ukrajinu i ograniče kapacitet Rusije da vodi rat, preneo je Rojters.

Jelen je istakla da je napad Rusije na Ukrajinu naneo štetu ne samo Kijevu, već i svetskoj privredi, a posebno zemljama u razvoju.

Rusiju na sastanku G20 predstavljaju viši ekonomski zvaničnici, prema američkom ministarstvu finansija. Ruski ministar finansija Anton Siluanov i guvernerka centralne banke Elvira Nabijulina ne učestvuju u sastanku.

Ministri finansija Grupe 20 sastaju se danas da bi razgovarali o izazovima sa kojima se suočava globalna ekonomija, uključujući visoku inflaciju i povećanje duga zemalja u razvoju, javio je Kjodo.

Kako je najavljeno, biće održane tri sednice tokom dva dana, sa dnevnim redom koji će takođe uključiti globalno zdravstvo i međunarodno oporezivanje, prenosi Tanjug.

G20 čine Argentina, Australija, Brazil, Velika Britanija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južnoafrička Republika, Južna Koreja, Turska, SAD i EU.

Video: Rade Rakočević: Šta danas znači biti lojalan, zašto je važna berza u Srbiji i kako uštedeti?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Hogar

    24. februar 2023 | 09:43

    HAHAHAHA..KAD SE NAJVECI ZLOCINCI JAVE E TOJE PRAVA STVAR...TREBALI DA PIMENEMO SRBIJU NELEGALNO BOMBARDOVANJE I OTIMANJE TERITORIJE A OVAMO SE BORE ZA UKRAJINSKE TERITORIJE KAZU TO JE PO MEDJUNARODNOM ZAKONU..A SRBIJA NIJE SKOTOVI ZLOCINACKI...A SIRIJA..IRAK...AVGANISTAN..LIBIJA...EGIPAT....ZLO NAJVECE AMERIKA TREBA IH ISTERATI IZ EVROPE...SAD CETE DOBIJATI SKUPLJI A LOSIJI AMERICKI GAS I PFODAVACE VAM ORUZJE ZASTARELO .....E TO SU ONI

  • Masm

    25. februar 2023 | 20:22

    Do poslednjeg Ukrajinca. Pomislih da je Jelen pivo dalo izjavu....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>