• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzioneri u Hrvatskoj dobijaju i do 15.000 dinara radeći ovaj posao: Zahteva samo dobru komunikaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krajem prošle godine u Hrvatskoj je bilo zaposleno ukupno 23.399 penzionera na pola radnog vremena

  • 1
Penzija ilustracija, penzioneri, starost, starci, pare, novac, dinari Foto-ilustarcija: Telegraf

Zaključno sa 31. decembrom prošle godine, u Hrvatskoj je bilo zaposleno ukupno 23.399 penzionera na pola radnog vremena, najviše u trgovini na malo i veliko i popravci motornih vozila i motocikala piše Poslovni dnevnik.

Pak, u Puli ima i onih koji rade kao kontrolori takozvane "holders only" zone parkiranja u samom centru grada. Njihov zadatak je da upozore građane da mogu da dobiju kaznu za parkiranje i za to dobijaju značajan novčani dodatak na penzije koje primaju.

- Dobijali su oko 400 (oko 6.300 dinara) do 500 kuna (oko 7.800 dinara), pa sve do maksimalno 1.000 mesečno (oko 15.700 dinara). Radili su četiri sata dnevno i to su uglavnom bili stanovnici Starog grada. Tačan iznos koji su dobijali, ne znam. Ostalo je još jedno do dvoje koji rade izuzetno kvalitetno i pošteno - istakao je direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić za Glas Istre.

Inače, pojam "holders only" odnosi se na zonu parkiranja koju mogu koristiti samo oni koji imaju dozvolu, a to su najčešće stanari, dostavna vozila i slično.

Video: Mali: Penzije su bezbedne, stabilne i isplaćujemo ih iz realnih izvora

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    25. februar 2023 | 16:08

    Penzioneri u Hrvatskoj ako im je mala penzija dobijaju zastitni dodatak i on je sastavni deo penzije, onda kad se ide u penziju postoji minimalna penzija bez obzira kolika je bila uplata ili koliko ima godina staza, a sta ima kod nas, nista samo jad i beda

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>