• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

NASA i Spejs Iks otkazali lansiranje rakete, i to 2 minuta pred poletanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agencija AP navodi da bi sledeći pokušaj mogao da se dogodi sutra ujutru, mada se predviđaju loši vremenski uslovi u to vreme

  • 0
Spejs Iks - svemirska raketa Foto: Tanjug/AP

Američka svemirska agencija NASA i privatna kompanija Spejs Iks, u poslednjem trenutku su otkazale lansiranje rakete sa četiri astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S), zbog - kako navode - tehničkog problema.

Odbrojavanje je zaustavljeno dva minuta pred poletanje sa Svemirskog centra Kenedi na Floridi, preneo je AP.

Kako je bilo ostalo malo vremena do poletanja, lansiranje je moralo da se otkaže, a u pitanju je bio problem sa sistemom za paljenje motora. Spejs Iks, kompanija Ilona Maska, nije odmah navela kada će ponovo pokušati lansiranje.

Američka novinska agencija dalje navodi da bi sledeći pokušaj mogao da se dogodi sutra ujutru, mada se predviđaju loši vremenski uslovi u to vreme.

U kapsuli na vrhu rakete Falkon bila su dvojica astronauta NASA-e, jedan ruski kosmonaut i astronaut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na izlazak iz kapsule su morali da čekaju dok se gorivo nije ispumpalo iz rakete, što je potrajalo jedan sat. Četvoročlana posada će zameniti četiri astronauta na MS S koji su u orbiti od oktobra.

Video: Firma Ilona Maska lansirala novi kontigent satelita u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>