• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Limit na kupovinu paradajza, krastavca, paprike: Nestašica uzela maha, vlada morala da interveniše

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lidl je sledio trgovinske lance Tesko, Asda, Morisons i Aldi u nametanju ograničenja kupovine za paradajz, krastavac i papriku

  • 0
hrana, britanija Foto: UrbanImages / Alamy / Alamy / Profimedia

Britanija se duže od dve sedmice bori sa nestašicom voća i povrća, te je Vlada iz tog razloga naložila velikim supermarketima da preispitaju svoju saradnju sa poljoprivrednicima.

Ministar hrane i poljoprivrede, Mark Spenser, rekao je da se sastao sa rukovodiocima najvećih britanskih prodavaca prehrambenih proizvoda - kako bi ga obavestili šta su uradili i kako bi ublažili probleme u snabdevanju.

Britanski maloprodajni konzorcijum, koji predstavlja supermarkete, saopštio je da su trgovci rekli Spenseru da "rade na tome da odgovore na aktuelne izazove" i da bi kupci "trebalo da vide poboljšanje u snabdevanju u narednim nedeljama".

Lidl je sledio trgovinske lance Tesko, Asda, Morisons i Aldi u nametanju ograničenja kupovine za paradajz, krastavac i papriku, nakon što se snabdevanje tim proizvodima smanjilo zbog vremenskih neprilika na jugu Evrope i severu Afrike, objavio je Rojters.

Kako se navodi, krizu je pogoršao manji zimski prinos u staklenicima u Velikoj Britaniji i Holandiji, zbog visokih troškova energenata. Društveni mediji prepuni su slika praznih polica za voće i povrće u supermarketima.

Video: Ovo su cene suvog voća uoči Badnjeg dana: Posetili smo pijace i ulične prodavce

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>