• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Komšije čeka novi paket pomoći: Plenković najavio kada će biti usvojen

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Stupiće na snagu 1. aprila", istakao je predsednik hrvatske Vlade i HDZ-a

  • 0
Andrej Plenković Foto: Tanjug/AP

Predsednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković najavio je danas da će novi paket mera pomoći građanima i privredi biti usvojen u martu i da će stupiti na snagu 1. aprila.

- Znamo da će novi paket mera biti usvojen u martu, a stupiće na snagu 1. aprila. Svi resori su angažovani. Od toga će imati korist i građani i privreda - rekao je premijer Plenković na pitanje o novom paketu pomoć građanima i privredi, prenosi Hina.

Plenković je nakon sednice šireg Predsedništva HDZ-a podsetio da je Vlada politikom intervencionizma očuvala radna mesta, 800.000 radnika u privatnom sektoru je dobilo platu zahvaljujući intervenciji Vlade u vreme krize izazvane koronavirusom, 130 preduzeća je ostalo "na nogama", privreda je rasterećena od brojnih poreza i davanja, smanjena je stopa PDV-a, a, kako je naveo, "regulisane su cene struje, gasa i naftnih derivata".

- Tako ćemo nastaviti i dalje u meri u kojoj je to potrebno s obzirom na okolnosti da smo u situaciji da nam je Evropska komisija pre nekoliko dana predvidela privredni rast u 2022. od 6,3 odsto BDP-a. Učinili smo i niz napora da zadržimo ekonomski i socijalni standard građana - poručio je.

Predsednik HDZ-a je, na pitanja novinara u vezi sa izborima, rekao da na Predsedništvu nisu razgovarali o kandidatima za Predsednika Republike.

- Ta tema nije bila ni predmet razmatranja, a kamoli razgovora - naglasio je Plenković.

Naveo je i kako nije bilo reči ni o tome da li će on na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidat za premijera.

- Ni o tome nismo razgovarali. Mi imamo jako puno posla. Ne znam kome je u interesu da govori o izborima godinu i po dana pre izbora - poručio je Plenković.

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>