• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prinudna likvidacija skoro domaćih 4.000 firmi: Nisu dostavile godišnje izveštaje o finansijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretragu oglasa i obaveštenja moguće je izvršiti na internet stranici APR-a

  • 0
Rad od kuće  pare novac  finansije žena kuća posao digitron

Foto: Shutterstock

Agencija za privredne registre (APR) je u toku februara pokrenula postupak prinudne likvidacije 3.956 privrednih društava koja nisu dostavila svoje finansijske izveštaje za 2019. i 2020. godinu.

APR je saopštio da su izveštaji izostali do kraja poslovne 2021. godine, što je bio rok u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Pokretanju je prethodilo objavljivanje obaveštenja o neotklonjivim razlozima privednim društvima, a u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Na internet stranici Agencije su u toku februara objavljeni oglasi privrednim društvima o pokretanju prinudne likvidacije, koji će biti objavljeni u trajanju od 60 dana i promenjen je registarski status, a uz poslovno ime ovih društava dodat je deo – u prinudnoj likvidaciji", navodi APR. Rešenja o pokretanju postupka prinudne likvidacije u papirnoj formi upućena su, putem pošte, na registrovane adrese sedišta ovih društava.

APR najavljuje da će po isteku zakonskog roka od 60 dana od dana objavljivanja oglasa na internet stranici Agencije, nadležni registrator u daljem roku od 30 dana, doneti pojedinačne akte o brisanju.

"Na osnovu tih rešenja će ova društva biti izbrisana iz registra, u skladu sa Zakonom o registraciji", navodi APR. Obaveštava i da je pretragu oglasa i obaveštenja moguće izvršiti na internet stranici Agencije.

Video: Vladimir Kovač: Moje najveće lekcije od prepoznatljivog brenda do Digitalk-a

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari