• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski developeri opravdali poverenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Planirana nova zapošljavanja u kompaniji Serengeti, jednoj od najvećih regionalnih IT kompanija

  • 0
Serengeti

Foto: Promo/ Serengeti/ Vesna Milić

Regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. iz Hrvatske, nakon što je prošle godine u Kragujevcu otvorila svoj prvi međunarodni razvojni centar u Srbiji, ostvarila je u 2022. rast prihoda od 27%! Sudeći po novouspostavljenoj saradnji sa nekim od najvećih svetskih klijenata, poput Planet Payment-a, Emil Frey-a i Valamar-a, očekuje se da će i u narednom periodu prihodovani procenat nastaviti sa rastom.

S tim u vezi, kompanija Serengeti ima u planu i nova zapošljavanja, kako u svojoj kragujevačkoj kancelariji, tako i u opciji remote-a za ostale gradove iz Srbije. Novi izazovni projekti, balans između poslovnog i privatnog života, kao i rad u međunarodnim timovima stavljaju Serengeti na visoko mesto kada je reč o uslovima rada i napretku ljudi iz njihovih vlastitih redova. Unapređenje direktora prodaje Ivana Milasa na mesto suvlasnika najsvežiji je primer refleksije poslovne kulture ove IT kompanije.

-Srpski softverski stručnjaci su za kratko vreme pokazali visok nivo znanja i posvećenosti, što je samo još jedan primer da smo ulaskom na srpsko tržište ponovo pogodili u centar kada je kadar u pitanju. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići nivo našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalifikovanih IT stručnjaka, kako u Srbiji tako i u ostatku regiona - izjavio je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Svesni vrednosti kvalifikovanih stručnjaka, Serengeti će pokrenuti i niz besplatnih radionica u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Zagrebu i Varaždinu, na kojima će polaznici na licu mesta imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima FIYU platforme. Reč je o RAD platformi, produktu koji je ova kompanija lansirala na tržište 2020. godine. Beogradska radionica je planirana za april.

-Pored povećanja broja zaposlenih, kompanija Serengeti planira dodatna ulaganja u marketing i dalje širenje na globalnom tržištu, pre svih na tržište zapadne Evrope i SAD-a. Prisustvo na pet inostranih konferencija u prethodnoj godini, od čega su čak tri gostovanja bila u američkim gradovima Njujorku, San Francisku i Orlandu, dovoljno govore o pravcu u kojem Serengeti planira da širi svoje poslovanje - dodala je Ana Milas, direktor marketinga i razvoja poslovanja kompanije Serengeti.

Serengeti nudi jedinstvene prednosti developerima, softverskim inženjerima, dizajnerima, DevOps-ašima, arhitektama, biznis analitičarima i testerima, poput mogućnosti rada na enterprise projektima, upoznavanje i rad sa različitim tehnologijama, međunarodne saradnje i mnoge druge pogodnosti. Samo neki od klijenata kompanije Serengeti su renomirana imena poput Erste Bank Serbia, nemački hospitality gigant Protel i slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp i drugi.

Pored Kragujevca, Serengeti ima kancelarije u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, a odnedavno i dva nova development centra u Splitu i Sarajevu koji su otvoreni prošle godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>