Vreme čitanja: oko 1 min.
U ovom gradu u komšiluku roštilj majstor zarađuje 3.200 evra: I dalje im fali radne snage za leto
Vreme čitanja: oko 1 min.
U Dubrovniku je izdato već više od 1.000 radnih dozvola za strance
Predviđa se da bi ovog leta u Hrvatskoj moglo da nedostaje čak 30.000 radnika piše Poslovni.hr.
Kako dalje izveštava list, u Dubrovniku je izdato već više od 1.000 radnih dozvola za strance, a među njima je i Mladen Kukrika iz Trebinja koji radi kao konobar za oko 1.000 evra.
- Kada je bakšiš u pitanju, recimo da je to skoro plata na platu - ispričao je ovaj mladić.
Tokom sezone, ovu cifru mogu zaraditi i sobarice za pet sati rada dnevno piše hrvatski list.
Da su i roštilj majstori cenjeni, potvrđuje vlasnik jednog ugostiteljskog objekta koji je nedavno nudio platu od 3.200 evra.
- Naravno, to zavisi o njegovom znanju i željom za radom - istakao je vlasnik.
I dok je mesto već popunjeno, a "srećnik" je lokalac, top šef, koji je zanat pekao u Londonu i Dubaiju, drugi i ne veruju da je baš zaposlen za tu sumu.
- To je nemoguće, pa ne prodaje on zlatni burger - rekao je jedan Željko iz Dubrovnika.
- Verujte mi, tih 3.200 evra za kuvara neće dobiti Nepalac ili Filipinac, dobiće ga Hrvat. U evrima je prosek oko 1.000 evra, a uvozna radna snaga 700 evra plata - 600, tu negde znači - rekao je šef i zagrebački ugostitelj Marin Medak.
Video: Kristinin posao je da procenjuje talente: Evo kako prepoznaje da li ste pod stresom
(Telegraf Biznis)
Video: Edina je najmlađa vlasnica škole jahanja u Srbiji
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragi
Ma i da sa suvo zlato plaćaju nikad.,???
Podelite komentar
Srdjan
Taj kuvar za 3200 evra prevrtao cevape u Dubaiju pa sad prosipa znanje. Neće niko normalan raditi za ispod 3000 evra ko se imalo razumije u kulinarstvo bez obzira na nacionalnost.
Podelite komentar