• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom gradu u komšiluku roštilj majstor zarađuje 3.200 evra: I dalje im fali radne snage za leto

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Dubrovniku je izdato već više od 1.000 radnih dozvola za strance

  • 2
konobar na moru

Foto: Shutterstock

Predviđa se da bi ovog leta u Hrvatskoj moglo da nedostaje čak 30.000 radnika piše Poslovni.hr.

Kako dalje izveštava list, u Dubrovniku je izdato već više od 1.000 radnih dozvola za strance, a među njima je i Mladen Kukrika iz Trebinja koji radi kao konobar za oko 1.000 evra.

- Kada je bakšiš u pitanju, recimo da je to skoro plata na platu - ispričao je ovaj mladić.

Tokom sezone, ovu cifru mogu zaraditi i sobarice za pet sati rada dnevno piše hrvatski list.

Da su i roštilj majstori cenjeni, potvrđuje vlasnik jednog ugostiteljskog objekta koji je nedavno nudio platu od 3.200 evra.

- Naravno, to zavisi o njegovom znanju i željom za radom - istakao je vlasnik.

I dok je mesto već popunjeno, a "srećnik" je lokalac, top šef, koji je zanat pekao u Londonu i Dubaiju, drugi i ne veruju da je baš zaposlen za tu sumu.

- To je nemoguće, pa ne prodaje on zlatni burger - rekao je jedan Željko iz Dubrovnika.

- Verujte mi, tih 3.200 evra za kuvara neće dobiti Nepalac ili Filipinac, dobiće ga Hrvat. U evrima je prosek oko 1.000 evra,  a uvozna radna snaga 700 evra plata - 600, tu negde znači - rekao je šef i zagrebački ugostitelj Marin Medak.

Video: Kristinin posao je da procenjuje talente: Evo kako prepoznaje da li ste pod stresom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    4. mart 2023 | 17:18

    Ma i da sa suvo zlato plaćaju nikad.,???

    1
    1

    Podelite komentar

  • Srdjan

    5. mart 2023 | 20:32

    Taj kuvar za 3200 evra prevrtao cevape u Dubaiju pa sad prosipa znanje. Neće niko normalan raditi za ispod 3000 evra ko se imalo razumije u kulinarstvo bez obzira na nacionalnost.

    0
    0

    Podelite komentar