• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanadske firme navodno podržale Rusiju: Sada su na crnoj listi Sjedinjenih Država

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američko ministarstvo trgovine je nedavno uvelo ograničenja izvoza za skoro 90 ruskih i kompanija iz trećih zemalja

  • 1
kanada Foto: Shutterstock

Na listu nedavno sankcionisanih subjekata, zbog navodne podrške Rusiji u ukrajinskom ratu, SAD su uvrstile i dve kanadske kompanije, prenosi Rojters.

U pitanju su kompanije za distribuciju elektronike iz Montreala - Cpunto Inc i Electronic Network Inc - koje su se našle na listi sankcija zbog "delovanja suprotno interesima nacionalne bezbednosti ili spoljne politike Sjedinjenih Država", i shodno tome podležu ograničenjima izvoza SAD, saopštilo je američko ministarstvo trgovine.

Vlada SAD je prošlog četvrtka pozvala kompanije da se pridržavaju sankcija Rusiji, uvedenih nakon invazije Moskve na Ukrajinu, upozoravajući da - u suprotnom - mogu podleći potencijalnom krivičnom gonjenju radnji izvršenja.

Ministarstvo trgovine je nedavno uvelo ograničenja izvoza za skoro 90 ruskih i kompanija iz trećih zemalja. Kanadska granična služba saopštila je za CBS da su dve sankcionisane kompanije identifikovane kao deo "globalnih napora" da se podrži Rusija.

U izveštaju Odeljenja za trgovinu nije navedeno šta su dve kompanije isporučile ili pokušale da isporuče, a zbog čega su američke vlasti pokrenule postupak.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    7. mart 2023 | 10:10

    Nije to podrska nego prodaja da bi se dobila plata. Nece americki kongres da ih plati, a donosi odluke koje ih pogadjaju. Veliki cinizam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>