• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Minimum ponedeljkom" je novi trend na radnom mestu: Evo šta tačno znači

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marisa Jo objašnjava ovaj trend kao "odbacivanje svih pritisaka koje je osećala nedeljom i ponedeljkom“

  • 0
Marketing prodaja reklame reklama bilbord mobilni laptop posao od kuće online Foto: Shutterstock

Viralni trendovi poput "tihog odustajanja", "primene besa" i "velike ostavke", u prethodnom periodu bili su način da zaposleni iskažu svoju frustraciju usled promena na poslovnom planu od kako je pandemija ušla u naše živote. Sada se na TikTok-u pojavio novi trend i poznat je kao "minimum ponedeljkom" piše NDTV. O čemu se tačno radi?

Prema pisanju lista Fortune, "minimum ponedeljkom" je praksa u kojoj zaposleni dolazi na posao kako bi uradili minimum, često počinjući dan nakon produktivnog jutarnjeg rituala nege o sebi.

Koncept je sličan "tihom odustajanju" - radite, ali ne tako naporno. Ovo u suštini podrazumeva da radite dovoljno da biste preživeli bez stresa.

Ovu frazu je popularizovala Marisa Jo, sa TikTok-a, koja je pokazala kako upravlja svojim poslom i smatra se odgovornom da "odradi najmanju količinu posla potrebnog za taj dan".

Štaviše, ona objašnjava taj trend kao "odbacivanje svih pritisaka koje je osećala nedeljom i ponedeljkom“ i izbor da stavi lično blagostanje ispred produktivnosti.

- Morala sam sebi da kažem da uradim minimum kako mi ne bi bilo muka zbog toga koliko sam produktivna - dodala je u videu.

Stručnjak za karijerne trendove Džil Koton istakla je da novi trend više ukazuje na to da "zaposleni i poslodavci treba da rade zajedno na stvaranju najproduktivnijeg mogućeg radnog mesta".

- Kada pogledamo šta zaposleni i radnici stvarno žele u ovom trenutku, to je autonomija - dodala je.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>