• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko je iznosio suficit republičkog budžeta u januaru?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći deo poreskih prihoda bio je kroz PDV u iznosu od 68,8 milijardi i akciza u iznosu od 43,8 milijardi dinara

  • 0
Novac evro žena ruke

Foto: Shutterstock

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je u januaru ostvaren suficit republičkog budžeta u iznosu od 6,1 milijardi dinara.

U informaciji na sajtu Ministarstva navodi se da su naplaćeni prihodi u iznosu od 150,3 milijardi, od čega su poreski prihodi iznosili 136 milijardi dinara.

Najveći deo poreskih prihoda bio je kroz PDV u iznosu od 68,8 milijardi i akciza u iznosu od 43,8 milijardi dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 13,3 milijardi dinara, a priliv donacija u januaru iznosio je milijardu dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 144,2 millijardi dinara dinara, od čega su rashodi za zaposlene iznosili 29,4 milijardi, isplata kamata 23 milijarde, transferi fondovima PIO, SOVO i RFZO i NSZ bili su ukupno 17,6 milijardi dinara, kapitalni izdaci su iznosili 17,1 milijardi a izdaci za nabavku finansijske imovine 15,6 mlrd dinara.

U informacij se navodi da je na nivou opšte države u januaru ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 1,2 milijarde i primarni fiskalni suficit u iznosu od 24,2 milijarde dinara.

Video: Tabaković: Ovo je vreme kada je neophodno jedinstvo, bez obzira na razlike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari