• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palma pozvao Bečlije na čist vazduh: "Plate u Austriji veće, ali je kupovna moć manja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marković je istakao da su plate u Austriji nominalno veće nego u Srbiji, ali da je kupovna moć manja.

  • 4
Petar Floriabšutc , Dragan Marković Palma Foto: Grad Jagodina

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Parlamentarne grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je u Beču sa članom Evropske komisije za regije u Briselu i predsedavajućim Odbora za međunarodne odnose Skupštine grada Beča Petrom Floriabšutcom.

Kako je istaknuto na sastanku, za Austriju, Zapadni Balkan ima veliki značaj, a Srbija posebnu ulogu.

Poredeći ove dve zemlje u obraćanju novinarima iz Srbije, Marković je istakao da su plate u Austriji nominalno veće nego u Srbiji, ali da je kupovna moć manja.

„Ovde u Beču smo se uverili i u odnos plate koje ljudi primaju na mesečnom nivou i u odnosu na Srbiju, jedna četveročlana porodica, ako dvoje rade, njihove su plate nominalno veće nego u Srbiji, ali im je manja kupovna moć. Naš današnji domaćin nikada nije bio u Srbiji i ja ga pozivam i kao člana Evropske komisije za regije da dođe u Srbiju i videće kada dođe u Srbiji i provede tri dana, to je kao kada odete na planinu i dobijete čist vazduh. Takođe sam rekao gospodinu Floriabšutcu da dođe i da se uveri da je Srbija danas, imajući u vidu da smo krenuli od nule, najrazvijenija zemlja u Evropi", kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, treba da se poveća ekonomska saradnja između Srbije i Austrije i da iskoristimo naš geografski položaj i ugled Srbije u međunarodnim odnosima.

"Danas Srbija uživa ogromnu popularnost u međunarodnim odnosima, a najbolja potvrda za to je veliki broj stranih investitora koji dolazi u Srbiju i donosi svoj kapital i otvara fabrike i nova radna mesta“, kazao je Marković.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    15. mart 2023 | 11:34

    Samo ga vi pozovite da dodje da vidi otpad pored autoputa a o deponijama i da ne pricam bas ce da se nadise cistog vazduha

  • Jovan

    16. mart 2023 | 22:43

    Austrianci sa lvavim pregovdrCd Sigurnlo nece ucl u pfegovaR jem Marnovkc izgleda kao Cobanin Iomje neki minitar srbije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>