• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Goran Vesić: Srbiji ove godine 11.000 više dozvola za prevoz do Nemačke

Vreme čitanja: oko 1 min.

To su dozvole koje mogu da koriste srpski autoprevoznici čija vozila imaju motor Euro 6, objasnio je ministar

  • 2
Goran Vesić sastanak Foto: MGSI

Danas je u Beogradu završeno dvodnevno zasedanje Mešovite radne grupe za drumski saobraćaj Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Srbija je veoma zadovoljna sastankom jer smo za 2023. godinu dobili 11.000 više pojedinačnih dozvola nego što smo imali za ovu i prošlu godinu. To su dozvole koje mogu da koriste srpski autoprevoznici čija vozila imaju motor Euro 6. Srbija želi da i na svojim drumovima ima kamione koji imaju motore Euro 6 i zato nismo ni želeli da tražimo povećanje broj dozvola za kamione koje imaju motore koji zagađuju životnu sredinu. Tako će srpski autoprevoznici imati ove godine 56.200 dozvola dok smo prošle godine imali 45.200 dozvola. Ovo je najveći broj dozvola koje je Srbija ikada dobila od Savezne Republike Nemačke.

Mešovita komisija nije imala mandat da razmatra srpski zahtev da se dozvole za srpske kamiondžije ukine režim dozvola. To je odluka koja se donosi na političkom nivou i biće jedna od tema mojih razgovora kada budem posetio Berlin.

Delegaciju Srbije je predvodio moj pomoćnik za drumski saobraćaj Miroslav Alempić i Damir Ledenčan načelnik odeljenja za drumski transport Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture . Posebno želim da se zahvalim Privrednoj komori Srbije, njenom predsedniku Marku Čadežu i njegovom savetniku Davidu Piegackom na velikoj pomoći i zajedničkom radu. Takođe, želim da se zahvalim našim nemačkim partnerima na podršci i zato što Srbiju doživljavaju kao partnera u kreiranju zajedničke evropske budućnosti - kaže Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    15. mart 2023 | 22:04

    Koliko malih prevoznika ima Euro6?

  • Mihajlo

    16. mart 2023 | 12:42

    Dosli kolonisti i trazili jos radnika, zato je Srbija na dobrom putu kako kazu iz EU.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>