• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matična kompanija pod kojom je poslovala Banka Silicijumske doline pred bankrotom: Hitno traže kupce

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banka traži kupce za svoju imovinu

  • 0
svb

Foto: Shutterstock

SVB grupa podnela je zahtev za reorganizaciju pod nadzorom suda u okviru zaštite od stečaja.

Kako se navodi, banka želi da traži kupce za svoju imovinu, nekoliko dana nakon što su njenu bivšu jedinicu banke Silicijumske doline preuzeli američki regulatori.

Potez da se traži zaštita od bankrota dolazi nakon što je kompanija 13. marta rekla da planira da istraži strateške alternative za svoje poslovanje.

Akcije velikih američkih banaka pale su za više od 1,5 odsto u pretprodajnom trgovanju. Regionalne banke uključujući PacVest i First Republic Bank  pale su između 10% i 20%.

Kalifornijski regulatori zatvorili su banku Silikonske doline prošlog petka, što je se smatra najvećim kolapsom otkako je Vashington Mutual propao tokom finansijske krize 2008.

Kolaps je osakatio deonice banaka i izazvao zabrinutost širom globalnih tržišta.

Tehnološki zajmodavac je bio primoran da proda portfolio trezora i hipotekarnih hartija od vrednosti Goldman saksu. Kompanija je u petak saopštila da ima oko 2,2 milijarde dolara likvidnosti. Na kraju prošle godine, taj iznos je bio 209 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>