• 61

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić probao da pravi tortu, fil od čokolade ključan: "Država će pomoći domaćim privrednicima"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić je tokom obilaska istakao da će proizvodni pogon "Stamevski - Moj slatkiš" dobiti 50 odsto pomoći

  • 61
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru posete Sremskom okrugu obišao proizvodni pogon kompanije "Stamevski - Moj slatkiš" u Staroj Pazovi i tom prilikom rekao da će se država potruditi da pomogne srpskim privrednicima kako bi unapredili proizvodnju.

Vučića su pred pogonom dočekali građani i zaposleni, a sa njim su u obilasku bili i ministar odbrane Miloš Vučević, unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović...

Tokom obilaska pogona Vučić se upoznao sa procesom proizvodnje brojnih torti i kolača po kojima je ova firma poznata, a u razgovoru sa zaposlenima i vlasnikom kompanije Aleksandrom Stamevskim pohvalio njihov rad i proizvode.

- Ovo je ono što je za Srbiju veoma važno, za naše privrednike, da im pomognemo da prošire svoju proizvodnju. Sada od nove uredbe možete da tražite i nove mašine, a od države ćete da dobijete 50 odsto pomoći - rekao je Vučić tom prilikom.

Proizvodni pogon "Stamevski -Moj slatkiš" posluje u okviru jedne od poslastičarskih kompanija u Srbiji sa dugom tradicijom, a juče su proslavili 70 godina postojanja.

Osnovana je 1953. godine u Staroj Pazovi, a pokrenuo je Veselin Stamevski, deda sadašnjeg vlasnika Aleksandra, kao malu pekaru.

Pekara je tokom godina i tri generacije kasnije prerasla u jednu od vodećih srpskih firmi u poslastičarstvu koja danas pravi više od 30 tona poslastica mesečno.

Video: Vučić dočekao evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>