• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

MediGroup imenovao Marijanu Vasilesku za novu generalnu direktorku

Vreme čitanja: oko 2 min.

MediGroup, vodeći privatni zdravstveni sistem u Srbiji, imenovao je Marijanu Vasilesku za novu generalnu direktorku, koja će ovu poziciju preuzeti 01. aprila 2023. godine

  • 0
Medi Group Foto: Promo/ MediGroup arhiva

Dolaskom Marijane Vasilesku još jednom je potvrđeno strateško usmerenje MediGroup sistema ka održavanju liderske pozicije u privatnom zdravstvenom sektoru u Srbiji.

Marijana Vasilesku, istakla je da vodeća uloga koju MediGroup ima na tržištu nosi i obavezu unapređenja čitavog segmenta privatne medicinske ponude, ali i da će njen tim nastaviti sa ulaganjem u najsavremeniju opremu i usavršavanje stručnog i tehničkog kadra.

-Velika mi je čast što ću ubuduće biti na čelu najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u regionu. Zahvalna sam svom prethodniku što mi je u nasleđe ostavio jedan sistem koji je sinonim kvalitetne medicinske usluge u Srbiji. Istovremeno, ovo predstavlja obavezu, ali i motivaciju da i nadalje podižemo standard i budemo nosilac inovacija u našoj industriji. Uvođenje najsavremenijih terapija i održavanje visokog kvaliteta usluge ostaće ključ razvoja MediGroup sistema. Nadam se da će moje iskustvo u korporativnom i finansijskom sektoru doprineti tome da MediGroup ostvari sve planirane ciljeve i dalji rast - rekla je Marijana Vasilesku.

Marijana Vasilesku, Medi Group Foto: Promo/ Privatna arhiva

Vasilesku, koja je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti upravljanja rastom, digitalnoj transformaciji i strateškom repozicioniranju kompanija u regionu, izrazila je veliko zadovoljstvo što nakon godina rada u finansijskom sektoru prelazi u oblast zdravstva.

MediGroup je najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji i regionu. Na više od 75 lokacija širom Srbije, dostupne su usluge 1.900 medicinskih stručnjaka iz 40 oblasti, kao i širok spektar laboratorijskih procedura.

Od svog nastanka MediGroup teži da, uz najrespektabilnije stručnjake i najsavremeniju opremu svojim pacijentima pruži najviši nivo zdravstvene usluge u skladu sa međunarodnim standardima.

Pre preuzimanja pozicije generalne direktorke MediGroup sistema, Marijana Vasilesku obavljala je niz rukovodećih pozicija u okviru Sberbank sistema. Do prošle, 2022. godine je bila na čelu češkog ogranka Sberbanke, dok je od 2013. do 2021. godine bila članica i predsednica Izvršnog odbora Sberbanke u Srbiji. Poseduje bogato iskustvo u internacionalnom bankarskom sektoru, koje je pored pomenute Sberbanke sticala radeći za Home Credit Bank u Kazahstanu kao članica Izvršnog odbora, ali i u Royal Bank of Scotland u Rumuniji i u RBS u Moskvi.

Pre karijere u bankarskom sektoru Marijana je bila angažovana na rukovodećim funkcijama u različitim internacionalnim FMCG kompanijama u okviru Centralne i Istočne Evrope.

Vasilesku je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Bukureštu i završila master studije iz oblasti Biznisa i finansija na istom fakultetu, dok je EMBA stekla na Londonskoj poslovnoj školi (London Business School).

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>