• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novčić koji je pobednik bankarske krize: Smatraju ga sigurnim utočištem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Token dobio ogromno poverenje investitora

  • 1
Tether Kriptovalute Foto: Casimiro / Alamy / Alamy / Profimedia

Stablecoin Tether (USDT) pojavio se kao najbolja opklada za trgovce koji traže stabilno utočište nakon niza bankarskih problema u SAD.

Najveći konkurent USDC pao je ispod 90 centi nakon što je kolaps banke Silicon Valley Bank (SVB) otkrio da su neki od glavnih igrača u industriji bili izloženi banci.

Ti igrači su uključivali izdavaoca stablecoina USDC-a sa sedištem u SAD-u Circle, koji je držao deo svojih novčanih rezervi u banci Silicon Valley. Decentralizovani stablecoini takođe su pretrpeli udarac, uključujući Frax i Dai – oba podržana korpom tokena.

Međutim, Tether je zadržao stabilnost, čak se i trgovao s premijom sledećih dana. To se dogodilo uprkos dugotrajnim spekulacijama i zabrinutosti oko matične kompanije Tether Global.

Podaci nadalje pokazuju najmanje 5 milijardi dolara priliva u Tether u proteklim nedeljama, čime je njegova tržišna kapitalizacija iznosila gotovo 78 milijardi dolara. Deo toga mogao bi da bude posledica njegove navodno niske izloženosti američkom bankarskom sistemu, kažu analitičari.

Okrenutost investitora Tetheru kao sigurnom utočištu takođe treba promatrati kao poverenje u Tetherovu strategiju upravljanja rizikom portfelja koja minimalizuje rizik trajanja, baš kako je SVB trebalo da posluje.

Video: Burno među bankarima: Ovakve krize se ne pamte od 2008. godine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuuuu

    25. mart 2023 | 09:11

    Vreme da se prebaci u nesto drugo , sad ce da ga roknu dole

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>