• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predat predlog ekonomskih mera za unapređenje položaja majki na tržištu rada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o Predlogu olakšica koje se tiču zarada majki nakon porođaja.

  • 1
Janina jezero, Ioannina, Grčka, trudnica Foto: Shutterstock

Predlog ekonomskih mera za unapređenje položaja majki na tržištu rada predat je danas Kabinetu predsednice Vlade, potvrđeno je za naš portal.

Reč je o Predlogu olakšica koje se tiču zarada majki nakon porođaja.

Mera ekonomske politike koja je predložena ispred "I mame imaju pravo" i Instituta za razvoj i inovacije, u cilju je unapređenja položaja žena nakon povratka sa odsustva radi nege deteta predlaže subvencionisanje obaveznih doprinosa za socijalno osiguranje.

Razmatranje i usvajanje mere može doneti višestruke pozitivne efekte poput nestanka „kazni za materinstvo“ u platama žena koje su majke, podsticanja na zapošljavanje žena koje su pre majčinstva bile nezaposlene, smanjenje finansijske zavisnosti majki, kao i mogućnost njihovog karijernog razvoja, naveli su potpisnici Predloga.

"Iskreno se nadamo da će predsednica Vlade Republike Srbije razmotri predloženu meru i preduzeti korake u cilju njene implementacije. Institut za razvoj i inovacije je sa svojim Timom na raspolaganju da pruži svu stručnu podršku", rečeno je.

Video: Da li možete da budete savršen roditelj i radnik u zemlji gde jedna plata nije dovoljna za porodicu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>