• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradski centar za probiotike privukao pažnju evropskih gastroenterologa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priznanje za kvalitet proizvodnje, nivo naučnih-istraživanja, ali i profesionalnost zaposlenih iz Probiotic Excellence Center AbelaPharm

  • 0
Probiotic Excellence Center AbelaPharm Foto: Miško Nećak

Beograd su tokom ove nedelje posetili istaknuti evropski gastroenterolozi, koji su kao predavači učestvovali na međunarodnom stručnom skupu u Metropolu. Stučnjaci Evropske asocijacije za gastroenterologiju, endoskopiju i nutriciju (EAGEN) su, odmah po dolasku u našu prestonicu, posetili centar za probiotike kompanije AbelaPharm.

U izjavi za medije, predsednik Evropske asocijacije EAGEN, prof. dr Dan Lucian Dumitrascu, je izjavio da je bio impresioniran profesionalnošću i načinom funkcionisanja fabrike, ali i time kakvi su proizvodi, i na koji način se sprovodi kontrola kvaliteta.

Prof dr Dan Dumitrascu Predsednik EAGEN Prof dr Dan Dumitrascu Predsednik EAGEN/ Foto: Nemanja Budimčić

Uvaženi evropski ekspert, profesor gastroenterologije na nemačkom univerzitetu u Minhenu, prof. dr Peter Malfertheiner, takođe je imao samo reči hvale:

-Posetio sam Probiotic Exellence Center AbelaPharm, koji nastoji da pomogne ljudima sa funkcionalnim gastrointestinalnim oboljenjima na svim nivoima. Bio sam impresioniran istraživanjem, i bio sam impresioniran načinom proizvodnje. Radujem se unapred saradnji na međunarodnom nivou u razvijanju novih dostignuća u ovoj oblasti probiotika. Bilo je naročito zadovoljstvo videti da imate tako važan istraživački centar ovde u regionu.

Prof dr Malfertheiner Prof dr Malfertheiner/ Foto: Nemanja Budimčić

Tokom boravka u Beogradu, evropski gastroenterolozi su razmenili iskustva sa stučnjacima iz Srbije i regiona. Na skupu pod nazivom Vodiči dobre kliničke prakse u realnom životu, razgovaralo se o helikobakter infekciji, bolestima debelog creva, sindromu nervoznog stomaka, funkcionalnoj dispepsiji, ali i bolestima jetre i kanceru želuca. Predstavnici Evropske Asocijacije EAGEN su predstavili neke od najznačajnijih aktuelnih smernica i novih preporuka za terapiju najčešćih bolesti digestivnog trakta, a Probitoic Excellence Center AbelaPharm je bio partner u okupljanju više od 150 lekara specijalista iz regiona i Evrope.

Probiotic Excellence Center AbelaPharm je naučno-istraživački centar koji je usmeren na razvoj probiotika i novih probiotskih sojeva za primenu u različitim terapijskim oblastima. U centru se sprovode naučna istraživanja vezana za stabilnost i efikasnost probiotskih kultura, u kojima učestvuju najeminentniji svetski stručnjaci. Centar je i izdavač brojnih publikacija i vodiča iz oblasti probiotika, a aktivno učestvuje u edukaciji stručne javnosti u oblasti mikrobiote. Od prošle godine je Probiotic Excellence Center AbelaPharm i naučno-nastavna baza za studente farmaceutskih i tehnoloških fakulteta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>