• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Ričarda Brensona otpušta 85 odsto radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navodi se da je Brensonova investiciona firma Virdžin Investments ubrizgala 10,9 miliona dolara u Virdžin Orbit

  • 0
Ričard Brenson ispisao istoriju letom u svemir

Printskrin: Youtube/Virgin Galactic

Kompanija za lansiranje satelita Virdžin Orbit, povezana s britanskim milijarderom Ričardom Brensonom saopštila je danas da će otpustiti 85 odsto zaposlenih nakon što nije uspela da obezbedi nove investicije.

Kako navodi Bi-Bi-Si, firma će prestati sa radom u doglednoj budućnosti, nedeljama nakon što je kompanija prekinula poslovanje na neodređeno vreme u pokušaju da privuče investitore.

Britanski javni servis navodi da ranije ove godine ta kompanija nije uspela da dovrši prvo lansiranje satelita sa tla Velike Britanije, i da su vrednosti akcija te kompanije juče pale za više od 44 odsto.

Navodi se da je Brensonova investiciona firma Virdžin Investments ubrizgala 10,9 miliona dolara u Virdžin Orbit, "kako bi finansirala otpremnine i druge troškove vezane za smanjenje radne snage", kao i da će isplate za otpušteno osoblje i drugi troškovi iznositi oko 15 miliona dolara.

Kompanija Virdžin Orbit razvija rakete za nošenje malih satelita i deo je Brensonove biznis imperije, koja uključuje avio-kompaniju Virdžin Atlantik i kompaniju za svemirski turizam Virdžin Galaktik.

Video: Milijarder ispisao istoriju: Ovo je iskustvo života. Unity 22 bezbedno sleteo na zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>