• 9
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japan uveo nove sankcije Moskvi: Među proizvodima koje neće izvoziti u Rusiju i dečije igračke

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Embargo će stupiti na snagu 7. aprila

  • 9
Prodavnica igračaka, igračke Foto: Pixabay

Japan je uveo nove sankcije Moskvi dodavanjem dečijih igračaka na spisak robe koju više neće izvoziti u Rusiju.

Japansko Ministarstvo finansija, trgovine i industrije, revidiralo je spisak robe koju izvozi u Rusiji, a koja prema njihovom mišljenju "doprinosi jačanju ruske industrijske baze", navodi se u saopštenju koje je objavljeno juče.

Na revidiranoj listi našli su se čelik, aluminijum, građevinske mašine, električna oprema, radio oprema za navigaciju, avioni i svemirske letelice. Na listi se nalazi i roba namenjena deci poput igračaka, maketa, slagalica, kao i predmeti sa točkićima poput bicikli i kolica.

"U istoriji uvođenja sankcija, koja je duga više od 200 godina, nikada nije bilo zabrana izvoza robe za decu", rekao je Andrej Suzdalcev sa Fakulteta za međunarodnu ek0nomiju i politiku na svom Telegram kanalu.

Embargo će stupiti na snagu 7. aprila.

Najnovija zabrana koju je Tokio uveo je novo proširenje sankcija koje su uvedene ranije ove godine, a koji se odnose na predmete koji mogu da se koriste u vojne svrhe, robu dvostruke namene i poluprovodnike.

Od početka rata u Ukrajini, Japan je uveo sankcije ruskom rukovodstvu, bankama i određenim kompanijama, a takođe su Rusiji oduzeli status najpovlašćenije nacije u trgovinskom smislu.

Tokio je na "crnu listu" stavio više od 50 kompanija i oko 900 pojedinaca, a takođe su zamrzli imovinu ruskih banaka, kompanija i organizacija koje posluju na teritoriji Japana.

Moskva je na sankcije odgovorila stavljanjem Japana na listu takozvanih "neprijateljskih zemalja", a takođe su zabranili pojedinim japanskim političarima da posete Rusiju.

Video: Japanac došao biciklom u Niš kako bi primio Fajzer: Evo šta kaže nakon vakcinacije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    1. april 2023 | 19:32

    Bas su se potresli oko japanskih ružnih igracaka😂

  • Vodolijax

    1. april 2023 | 20:09

    Ko je tu pod sankcijama.....ruski kupci ili japanski proizvođači.......Ameri .....u zdrav mozak sve razvijene zemlje .....a oni ih slepo slušaju.....

  • SS

    1. april 2023 | 22:44

    Jadno da jadnije ne može biti....dečije igračke...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>