• 8
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi automobili večeras prošli deonicom Novi Beograd - Surčin

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, duga je osam kilometara, a ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake

  • 8

Večeras u 20.25 prvi automobili krenuli su novoizgrađenom deonicom Novi Beograd – Surčin, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

"Deonicom koja je danas svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, uspostavlja se najbrža veza Novog Beograda i Zemuna sa autoputem 'Miloš Veliki'", istakao je ministar Vesić.

Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, duga je osam kilometara, a ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake.

"Sada vozači više neće morati da na autoput 'Miloš Veliki' izlaze preko autoputa Beograd - Zagreb, čime se putovanje skraćuje za desetak kilometara, smanjuju gužve u saobraćaju i štedi vreme i gorivo", naveo je Vesić.

Deonica

Foto: MGSI

Put je projektovan za brzinu od 80 kilometara na čas, a vrednost izgradnje deonice je 70,5 miliona evra.

"Kao što smo obećali, deonica je završena 31. marta. I kao što smo najavili, večeras je puštena u saobraćaj. Nastavljamo sa izgradnjom puteva, širpm Srbije, kako bismo realizovali politiku infeastrukturnog povezivanja zemlje", rekao je ministar Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>