• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

J&J hteo da rešava finansijske probleme preko strategije bankrota: Sud rekao - ne može

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gigant sve vreme ostaje pri stavu da su njegovi proizvodi od talka bezbedni i bez azbesta

  • 0
Johnson's Baby Powder , Džonson bebi puder

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) ne može da odloži sudski nalog kojim se odbacuje njen bankrot, saopštio je u petak američki sud, uprkos planiranoj žalbi kompanije na Vrhovnom sudu, u nameri da iskoristi bankrot za rešavanje desetina hiljada tužbi zbog proizvoda od talka.

J&J je pokušao da iskoristi bankrot svoje podružnice, LTL Management, da zaustavi više od 38.000 tužbi u kojima se navodi da su bebi puder i drugi proizvodi od talka kontaminirani azbestom, piše Jahu.

Gigant sve vreme ostaje pri stavu da su njegovi proizvodi od talka bezbedni i bez azbesta.

Strategija vezana za bankrot je pošla po zlu u januaru, kada je Treći okružni apelacioni sud SAD sa sedištem u Filadelfiji presudio da ni LTL ni J&J nemaju legitimnu potrebu za zaštitom od bankrota, jer nisu bili u "finansijskoj nevolji".

LTL je zatražio od Trećeg okružnog suda da odloži stupanje presude na snagu i da im da vremena da podnesu žalbu Vrhovnom sudu SAD. Međutim, sud je u petak kratkim pismenim nalogom odbio taj zahtev, i umesto toga naložio američkom stečajnom sudiji da odbaci slučaj LTL-ovog poglavlja 11.

LTL još nije podneo zvaničnu žalbu Vrhovnom sudu SAD.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>