• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana konferencija "Finance Industry Trends 2023": Tabaković o bankarskom sistemu Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pred punom salom se obratila i guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković

  • 0
Jorgovanka Tabakovic Foto. Sava Radovanović/Tanjug

U toku prošle nedelje održana je prva regionalna tematska konferencija "Finance Industry Trends 2023" u organizaciji medijske kuće Bloomberg Adria.

Događaj se, pritom, odvija u vrlo interesantnom trenutku za finansijski, a naročito bankarski sektor. Na jednom mestu, okupljaju se ključni tržišni učesnici iz čitavog regiona, što je dobra šansa za sve.

Smatra se da je, nezavisno od toga kakve su okolnosti u okviru kojih posluje, za bankarski sektor uvek ključna jedna reč – poverenje. Ako bi konferencija "Finance Industry Trends 2023" trebalo da se sažme u jednu poruku, to je da bankarski sektor regiona nema prevelikog razloga da brine, jer je poverenje u njega stabilno.

Uostalom, to je potvrdila i guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, svojim govorom pred punom salom Makavejev muzeja Jugoslovenske kinoteke.

Ona je istakla da su četiri banke u Sjedinjenim Američkim Državama dobar primer da se vidi šta se desi kada poverenje u banke padne.

"U Srbiji situacija nije takva, što dokazuje i nivo depozita u 2022", rekla je guverner, dodavši da je još jedan dokaz za to i istorijski nizak nivo problematičnih kredita u ukupnoj kreditnoj aktivnosti.

Događaj je podržan od strane zlatnih sponzora Banca Intesa i Visa, kao i sponzora Erste Bank i Marsh LcLennan.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>