• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basta sa direktorom Svetske banke u Srbiji o novim investicijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basta je ukazao da je put Srbije jasan, a to je put u Evropsku uniju

  • 4
Rade Basta, ministar privrede RS Foto: Milena Đorđević

Ministar privrede Rade Basta i direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara razgovarali su danas o mapi puta za buduće projekte.

Basta je zahvalio na podršci koju Svetska banka pruža Srbiji i istakao posvećenost povećanju broja investicija, posebno onih koje će omogućiti nova radna mesta za građane Srbije.

Basta je ukazao da je put Srbije jasan, a to je put u Evropsku uniju.

- U svetu se dešava zaokret ekonomije i moramo da budemo spremni za zelenu tranziciju. Srbija ne može da čeka jer svako odugovalačenje vraća Srbiju u prošlost. Naša zemlja je nedvosmisleno zabeležila napredak. Ipak, nisam zadovoljan kako se odvija proces privatizacije i stečaja. Moramo mnogo više da radimo na transparentnosti jer ne može stečaj da traje 10 do 15 godina - podvukao je Basta.

Ministar je istakao da je prioritet ravnomerni regionalni razvoj i da će se u narednom periodu intenizivirati realizacija projekata na jugu Srbije, posebno u opštinama Medveđa, Bujanovac i Preševo.

Ministarstvo privrede zainteresovano je za uspešan nastavak saradnje sa Svetskom bankom, naveo je Basta te dodao da će predstavnici ove organizacije imati njegovu podršku.

S druge strane, predstavnici Svetske Banke predstavili su buduće planove.

Pontara je istakao da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom privrede te izrazio očekivanje da će uspešno nastaviti saradnju i na novim projektima.

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu intenzivirati susrete i da će zajedničkom saradnjom kroz nove investicione cikluse doprineti podizanju standarda naših građana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>