• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveća akvizicija L'Oreala u nekoliko decenija: Za koji brend je spreman da da 2,5 milijarde?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će ovaj dogovoreni posao, koji podleže regulatornim odobrenjima, biti zaključen u trećem kvartalu ove godine

  • 0
L'Oreal Foto: Postmodern Studio / Alamy / Alamy / Profimedia

L'Oreal pristao je da kupi australijski brend za negu kože Aesop, u ugovoru vrednom 2,53 milijarde dolara (2 milijarde funti), što je najveće preuzimanje od strane francuskog giganta u poslednjih nekoliko decenija.

Prema rečima izvršnog direktora Nikolasa Hijeronimusa, Aesop brend vide kao "sjajnu kombinaciju urbanosti, hedonizma i nepobitnog luksuza".

Od svog osnivanja pre 36 godina, Aesop je razvio kultni status širom sveta, zahvaljujući svojim popularnim proizvodima kao što su sapuni, losioni i kreme. Ima skoro 400 prodavnica širom sveta, navodi BBC.

Očekuje se da će ovaj dogovoreni posao, koji podleže regulatornim odobrenjima, biti zaključen u trećem kvartalu ove godine. Hijeronimus je rekao da će "L'Oreal pomoći Aesopu da se proširi u Kini", gde je otvorio svoju prvu prodavnicu 2022.

- Aesop koristi sve današnje uzlazne struje i L'Oreal će doprineti oslobađanju tog ogromnog potencijala, posebno u Kini i maloprodaji vezanoj za putovanja - naveo je Nikolas.

BBC podseća da je brazilska kozmetička kompanija Natura & Co kupila većinski udeo u Aesop-u 2012, pre nego što je četiri godine kasnije potpuno preuzela vlasništvo nad brendom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aesop (@aesopskincare)

Kompanija je time sebi obezbedila najveći prihod tokom decenije između 2012. i 2022, budući da je bruto prodaja australijskog brenda skočila sa 28 miliona dolara na 537 miliona dolara tokom tog perioda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>