• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok svi žele turiste natrag, ovaj grad ih tera: Lansirali kampanju "Skloni se"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lokalne vlasti Amsterdama pokrenule su ovog meseca onlajn kampanju u Velikoj Britaniji koja ima za cilj da spreči dolazak "posetilaca koji prave smetnje"

  • 0
amsterdam Foto: Stephen Rafferty / Eye Ubiquitous / Profimedia

Neke destinacije ovih dana, posebno nakon nekoliko "korona godina", privlače posetioce ukidanjem viza i davanjem povoljnijih avionskih karata.

Ali, Amsterdam ima problem sa prevelikim brojem turista - i sada poručuje nekim posetiocima, naročito Britancima starosti između 18 i 35 godina, da se "klone" tog grada, ako u njega dolaze zbog droge ili zabave.

Lokalne vlasti Amsterdama pokrenule su ovog meseca onlajn kampanju u Velikoj Britaniji koja ima za cilj da spreči dolazak "posetilaca koji prave smetnje", saopšteno je prošle nedelje.

Oko 360.000 gostiju iz Velike Britanije posetilo je Amsterdam 2020. godine, prema podacima Statiste.

Ali, ovo "pravilo" se ne odnosi baš na sve. Naime, kampanja "Stay Away" cilja posetioce koji na internetu pretražuju pojmove "pub crawl Amsterdam" ili "cheap hotel Amsterdam".

Drugim rečima, zabrana se odnosi na one koji bi da partijaju u pabovima i odsedaju u jeftinim hotelima.

Prilikom ukucavanja ovih pretraga, prikazuju se reklame upozorenja, saopštile su vlasti. Reklame prikazuju rizike i posledice "prekomerne zloupotrebe droga i alkohola", dodaje se.

Jedna video reklama upozorava gledaoce da je "dolazak u Amsterdam na burnu noć = 140 evra kazne", i dolazi sa sve snimkom kako policija stavlja lisice na ruke mladića. Drugi video prikazuje čoveka kojeg nose na nosilima, uz tekst "Dolazim u Amsterdam da se drogiram + izgubim kontrolu = put u bolnicu".

Lokalne vlasti su saopštile da će proširiti kampanju na turiste iz Holandije i drugih zemalja EU tokom cele godine. Amsterdamski hoteli zabeležili su oko 1,75 miliona međunarodnih dolazaka i 1,1 milion domaćih dolazaka u 2021. godini, navodi Statista.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>