• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužna vest za sve knjigoljupce: Maloprodajni gigant gasi omiljenu internet prodavnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova odluka deo je šireg nastojanja Amazona da smanji svoje pozicije poslovanja u ovoj sferi kao rezultat "nesigurne ekonomije"

  • 0
Knjiga, knjige, književnost, čitanje Foto: Pixabay

Amazon planira da zatvori svoju internet knjižaru "Book Depository" do 26. aprila rekli su prodavci i izdavački partneri. Ova odluka dolazi nakon što je kompanija saopštila da je odlučila da "eliminiše" nekoliko pozicija u svom poslovanju za uređaje i knjige.

Ova vest rastužila je mnoge knjigoljupce koji su godinama kupovali omiljene naslove koji nisu dostupni u matičnoj zemlji, kao i po značajno nižim cenama.

Knjižaru su osnovali 2004. godine Stjuart Felton i Endrju Kraford, bivši radnik Amazona, sa mantrom "prodajemo manje od više" radije "više od manje" prenosi Guardian.

Iako je "Book Depository" u početku bio rival Amazonu, maloprodajni gigant ga je kupio 2011. godine, što je navelo neke u izdavačkoj industriji da se zabrinu zbog pooštravanja "davljenja" američke kompanije na trgovinu knjigama u Velikoj Britaniji.

- Tokom narednih nedelja ćemo završiti gašenje poslovanja - napisao je Endi Čart, šef upravljanja dobavljačima u poruci koja je pristigla izdavačima i prodavcima.

- Voleo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svima u internet knjižari i našim kupcima za podršku tokom godina da omogućimo da knjige budu dostupnije  čitaocima širom sveta - zaključio je.

Ova odluka deo je šireg nastojanja Amazona da smanji svoje pozicije poslovanja u ovoj sferi kao rezultat "nesigurne ekonomije", napisao je ranije izvršni direktor Endi Džesi.

Nije objavljeno koliko zaposlenih će biti pogođeno zatvaranjem internet knjižare. Podsećamo, Amazon je početkom godine u prvoj rundi otkaza otpustio 18.000 radnika, a nedavno je najavio još jedan krug.

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>