• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od nekadašnjeg giganta ostao samo trosoban stan: I poslednja nekretnina "Cera" ode na doboš

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sud će 10. aprila ove godine odlučiti o otvaranju stečajnog postupka

  • 0

Privredni sud u Čačku pokrenuo je prethodni stečajni postupak nad dužnikom AD CER iz ovog grada, i zabranio bilo kakvo raspolaganje imovinom ove fabrike koju je još 2009. godine, na aukciji Agencije za privatizaciju, kupilo takođe čačansko preduzeće "Slovas".

Upravo je "Slovas" predlagač za pokretanje stečaja, navodeći u svom dokumentu - podnetom sudu - da je jedina sporna imovina i nepokretnost koju CER još poseduje - trosobni stan u centru Beograda, u Ulici Balkanska 20, površine 136 kvadrata.

Prodaja stana traje od 2016. godine.

U predlogu u koji je agencija RINA imala uvid takođe se navodi:

"Javna izvršiteljka iz Beograda, i pored toga što je od strane predlagača kao izvršnog poverioca upućena na parnicu, održala je prvu prodaju stana i zakazala drugu, na kojoj cena pada na 50 odsto procenjene vrednosti, što je daleko niže od tržišne. Stan u središtu srpske prestonice procenjen je na 39 miliona dinara a na prvu prodaju, sa početnom cenom u visini od 70 procenata procenjene, nije se javio niko. Budući da će na drugoj prodaji stan da bude ponuđen po ceni od 19,5 miliona dinara, predlagač smatra da je bolje pokrenuti stečajni postupak".

"Slovas" u predlogu ističe da od CER-a potražuje 138,4 miliona dinara, ali je dužnik u neprekidnoj blokadi 1.829 dana na iznos od 238 miliona dinara.

CER je svojevremeno bio najveća fabrika za proizvodnju termotehničkih uređaja u ovom delu SFRJ, i broj zaposlenih dostizao je oko 2.000. Sud će 10. aprila ove godine odlučiti o otvaranju stečajnog postupka.

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>