• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato koliko će Imlek plaćati farmama za litar sirovog mleka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

To predstavlja rekordno visoku isplatnu cenu

  • 2
mleko Foto: shutterstock.com

Kompanija Imlek danas je saopštila da će prosečna isplaćena cena sirovog mleka prema farmama u Srbiji za mart mesec biti viša od 70 dinara za litar sirovog mleka.

To predstavlja rekordno visoku isplatnu cenu, uzimajući u obzir da je otkupna cena mleka u EU u poslednjem periodu pala na 40 evro centi, pa i niže.

U skladu sa preporukom Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, u proteklom periodu i pored velikih tržišnih turbulencija, Imlek nije značajnije snižavao otkupnu cenu mleka i nije kasnio sa plaćanjem ka svojim dobavljačima.

Politiku redovnog isplaćivanja svojih kooperanata kompanija će sprovoditi kao i do sada revnosno bez i jednog dana kašnjenja.

Uvažavajući napore i mere Ministarstva poljoprivrede povodom stabilizacije tržišta sirovog mleka, Imlek je preuzeo dodatne količine mleka od farmi kojima su druge mlekare otkazale saradnju, i pored činjenice da kroz sopstveni otkup isključivo domaćeg mleka pokriva svoje trenutne potrebe.

Kako se dalje navodi, kompanija Imlek je tu odluku usvojila u cilju održanja stabilnosti tržišta mleka i mlečnih proizvoda Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    7. april 2023 | 04:31

    U EU farmeri dobijaju ogromne subvencije od države a kod nas dobijaju za kikiriki. Tako da ako ima pravde neka se istraži i napiše koliko dobijaju EU farmeri subvenciju a koliko naši Srpski farmeri... Samo ću navesti jedan primer gde Nemačka daje 700 € po hektaru zemlje i to je stari podatak... Najviše plaća Holandija preko 1000 evra po hektaru... I gde je tu naš seljak i proizvođač???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>