• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Divac: Hrvatski prevoznik kažnjen zbog kabotaže u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Time je izvršen privredni prestup Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju

  • 6
Kamioni, auto put

Foto: Shutterstock

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za inspekcijski nadzor Ivan Divac izjavio je da je hrvatski prevoznik "Marin-promet" novčano kažnjen zbog nelegalnog kabotažnog prevoza u Srbiji.

"Tokom kontrole drumskog teretnog saobraćaja, nedavno je otkriven slučaj nelegalnog kabotažnog prevoza, koji je na teritoriji Srbije obavljao jedan hrvatski prevoznik", rekao je Divac.

Kabotaža je, inače, prevoz tereta u drumskom saobraćaju koji obavlja strani prevoznik između pojedinih mesta na teritoriji druge zemlje, za koji mu je neophodna dozvola za kabotažu, koju izdaje nadležno Ministarstvo.

Međutim, Divac je rekao da je kamion preduzeća Marin-promet, sa sedištem u Zagrebu, prevozio robu na relaciji Beograd-Priština, bez dozvole za kabotažu.

Time je izvršen privredni prestup Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju.

Presudu u ovom slučaju doneo je krajem marta Privredni sud u Nišu, koji je izrekao kaznu od 400.000 dinara za pravno lice, a za odgovorno lice u preduzeću 50.000 dinara.

"Želimo da se što više transporta robe odvija preko Srbije, država zato i ulaže ogromna sredstva u izgradnju saobraćajne infrastrukture, ali važno je da sva preduzeća čiji kamioni prolaze kroz Srbiju poštuju zakone ove zemlje, pribave sve potrebne dozvole i da legalno rade", rekao je Divac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Transport

    8. april 2023 | 19:43

    Nazalost,granica postoji izmedju Srb i Kosova on ulazi sa jednim na Kosovo a izlazi iz Srb sa drugim papirima i to nije kabotaza.....

  • Gaga

    8. april 2023 | 21:02

    Pa Kosovo je druga država,kakva bre kabotaža u ovom ekonomskom tigru gde deca trpe gladna???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>