• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović stigao u Kinu: Kreću pregovori o slobodnoj trgovini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krajem februara su, inače, održani posebni poslovni susreti sa 30 kompanija iz Kine

  • 0
KINA KOMPANIJE TURIZAM U okviru 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, održani su posebni poslovni susreti sa 30 kompanija iz Kine / FOTO: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović, boraviće u poseti Kini od danas do 12. aprila.

Tokom te posete, Momirović će danas, 10. aprila, u Pekingu održati sastanak sa zamenikom ministra spoljnih poslova NR Kine Dengom Liem, a potom će u sredu 12. aprila sa ministrom trgovine te zemlje, Vangom Ventaom, potpisati Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Srbije i Ministarstva trgovine Kine.

Kako je navedeno u saopštenju našeg resornog ministarstva, time će i "formalno započeti pregovori o slobodnoj trgovini Srbije i Kine".

Podsećamo, krajem februara, u okviru 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, a u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS), održani su posebni poslovni susreti sa 30 kompanija iz Kine, kako bi domaći izlagači i privrednici uspostavili saradnju i razmenili iskustva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>