• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I društvene igre došle na listu "dobara za paralelni uvoz": Rusi se opraštaju od Monopola, Una...?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Originalna verzija Monopola dostupna je u ograničenim količinama, po ceni od preko 3.000 rubalja

  • 0
monopol Foto: Shutterstock

Po svemu sudeći, ruske prodavnice igračaka ostaju bez čuvene društvene igre Monopol, godinu dana nakon što je američka kompanija, Hasbro, koja je proizvodi - najavila "privremeni prekid" svojih operacija u Rusiji.

Kako se navodi, kompleti Monopol Klasik (Monopoly Classic) više nisu dostupni u ruskoj Mosigri, jednom od najvećih ruskih lanaca za prodaju društvenih igara.

Takođe su nestali sa polica Intellect-toy i Hobby Games, u vlasništvu Hobby World, navodno najvećeg prodavca društvenih igara u zemlji.

Ipak, još uvek je moguće kupiti kultnu porodičnu igru onlajn, preko trgovaca Ozon i Wildberries.

Originalna verzija Monopola dostupna je u ograničenim količinama, po ceni od preko 3.000 rubalja ili 37 dolara po kompletu.

Inače, nestašica je nastupila zbog odluke Hasbro-a da prekine operacije u Rusiji, zbog njenog napada na Ukrajinu, u februaru 2022. godine. Kompanija je prošlog aprila obustavila isporuke i distribuciju nove robe.

Pored toga, ruske specijalizovane prodavnice suočavaju se sa deficitom kompleta igara Uno i Scrabble, koje proizvodi američki proizvođač igračaka Mattel, a koji je u martu 2022. najavio planove da napusti rusko tržište.

Prošlog meseca, ruska vlada je dodala igračke i igre koje proizvode Hasbro i Mattel na listu "dobara kvalifikovanih za paralelni uvoz". Ta šema, zvanično usvojena prošle godine kao odgovor na zapadne sankcije, omogućava ruskim firmama da nabavljaju robu od bilo koje kompanije van Rusije, sve dok se kupuje legalno.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>