• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Susret sa zvaničnicima u Pekingu: "Dve kineske kompanije su promenile srpsku ekonomiju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je prva poseta jedne srpske delegacije posle trogodišnje pauze izazvane Korona krizom

  • 0
Tomislav Momirović u Kini, Foto: MUST Đ. K.

Srbija je posvećena jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa NR Kinom i daljem unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas, tokom zvanične posete NR Kini, održao sastanak sa zamenikom ministra spoljnih poslova NR Kine Deng Lijem u Pekingu.

- Današnja poseta Pekingu i trodnevna poseta NR Kini je prva poseta jedne srpske delegacije posle trogodišnje pauze izazvane korona krizom - rekao je ministar Momirović i dodao da je zamenika ministra spoljnih poslova NR Kine Deng Lija informisao o rezultatima koje kineske kompanije ostvaruju na našem tržištu, a pre svega kompanije Zijin i Hbis.

- Ove dve kineske kompanije promenile su srpsku ekonomiju i značajno doprinose ukupnom BDP-u Srbije - naglasio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je takođe i napomenuo da kineske građevinske kompanije koje zajedno sa našim građevinsim kompanijama grade autoputeve i brze pruge ponovo izgrađuju Srbiju.

Tomislav Momirović u Kini, Foto: MUST Đ. K.

- Srbija je izvozno orijentisana prema kineskom tržištu, što će dodatno biti podstaknuto potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, čime formalno počinjemo rad na Sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države - zaključio je ministar Momirović i najavio da će Memorandum o razumevanju biti potpisan u sredu nakon sastanaka sa ministrom trgovine NR Kine Vang Ventaom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>