• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupljen deo nekadašnjeg giganta za 250 miliona dinara: Fabrika reznog alata odlazi u ruke Atenik komerca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za preostali deo FRA ukupne površine 18.076 kvadrata nije bilo zainteresovanih kupaca

  • 1
rezni alat, fabrika čačak Foto: Rina

Nakon dugogodišnjeg tavorenja i dugova Fabrika reznog alata u Čačku pala je u stečaj, a na Javnom nadmetanju održanom u Beogradu kupac dela ovog neadašnjeg giganta je Atenik komerc takođe iz Čačka i to za 250 miliona dinara.

Početna cena za poslovni prostor od pet objekata ukupne površine 10.554 kvadrata, građevinsko zemljište od 176 ari i četiri objekta površine 223 kvadrata, bila je 200,8 miliona dinara. Za preostali deo FRA ukupne površine 18.076 kvadrata, po ceni od 588 miliona dinara nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrđeno je za agenciju RINA.

Atenik komerc je veoma jako i stabilno preduzeće koje posluje u Čačku i još nekoliko gradova u Srbiji. Bavi se metalskom industrijom.

Preduzeće je vlasnik tri lokacije sa izgrađenim objektima u vlasništvu u Čačku, na 2 hektara izgrađeno je 7000 metara kvadratnih halskog prostora i u Aleksincu, na 5,5 hektara, halski prostor je na 25126 metara kvadratnih.

- Ulaganjem u nove investicije, objekte, opremu i mašine, stvarani su uslovi za otvaranje novih radnih mesta, zapošljavanje novih radnika. Danas preduzeće broji 165 radnika koji uspešno rade na izradi proizvoda ili pružanju raznovrsnih usluga za koje imamo savremenu i odgovarajuću opremu i mašine visoke tehnologije - izjavio je vlasnik Rodoljub Popović.

(Telegraf Biznis)

Video: Otvaranje druge fabrike kompanije "Continental Automotive Serbia" u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>