• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

U 2022. godini povećanje obima poslovanja i rast profita

Vreme čitanja: oko 3 min.

Revidirani godišnji izveštaj Grupe Triglav i Zavarovalnice Triglav za 2022. godinu

  • 0
Triglav-Osiguranje-Beograd Foto: Triglav

Triglav Osiguranje, Beograd povećalo je ukupnu premiju u 2022. godini za 15 odsto u odnosu na 2021. godinu, na iznos od 80 miliona evra. Premija u životnim osiguranjima je opala za 6 odsto, dok je u neživotnim osiguranjima nastavila sa rastom za 18 odsto. U prvih devet meseci 2022. godine Društvo je zadržalo svoje tržišno učešće na 7,3 odsto i peto mesto na visoko koncentrisanom srpskom tržištu, na kojem posluje 16 osiguravajućih društava. Rast premije Triglav Osiguranja, Beograd bio je veći od rasta tržišta osiguranja u Srbiji.

-Uprkos inflatornim pritiscima, prilagođavanjem modela poslovanja izmenjenom i izazovnom poslovnom okruženju, obezbedili smo kontinuiran i stabilan rast. Triglav Osiguranje a.d.o. Beograd prvi put je kraj jedne poslovne godine dočekalo sa tržišnim učešćem većim od 7%, zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih i stečenom poverenju klijenata, koji su prepoznali kompaniju kao sigurnog partnera i u ovim neizvesnim vremenima – istakao je dr Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav Osiguranja a.d.o. Beograd.

Grupa Triglav

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav potvrdio je revidirani godišnji izveštaj Grupe Triglav i matičnog društva za 2022. godinu. Grupa je u prošloj godini uspešno poslovala u zahtevnim okolnostima i zadržala finansijsku stabilnost i vodeću tržišnu poziciju u regiji. Ukupni prihodi u iznosu od 1.599,3 miliona eura veći su za 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, od čega je obračunata bruto premija osiguranja iznosila 1.479,6 miliona eura ili 9 odsto više nego u 2021. Grupa je u prošloj godini ostvarila 134,5 miliona eura dobiti pre oporezivanja, što znači povećanje od 1 posto u odnosu na prethodnu godinu. Uprava i Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav će ovogodišnjoj skupštini deoničara predložiti isplatu dividende u iznosu od 2,50 eura bruto po deonici ili u ukupnom iznosu od 56,8 miliona eura, što predstavlja nešto više od 50 posto neto dobiti Grupe Triglav za 2022. godinu.

Triglav Osiguranje, Beograd

Triglav osiguranje deo je Grupe Triglav, jedne od najvećih osiguravajuće-finansijske grupacije u jugoistočnoj Evropi. Na srpskom tržištu prisutna je od 2006. godine. Nakon značajne organizacione transformacije beleži primetnu ekspanziju u poslovanju sa konstantnim rastom tržišnog udela portfolija. Sa skoro 800 zaposlenih i preko 30 prodajnih mesta u sopstvenoj mreži, Triglav osiguranje, Beograd u mogućnosti je da tržištu Srbije pruži kompletnu ponudu neživotnog i životnog osiguranja, donoseći pri tome iskustvo sa razvijenih tržišta iz regiona. Zauzima 5. poziciju na tržištu Srbije.

Kompletan godišnji izveštaj sa mogućnošću streaminga u iXBRL i PDF formatu dostupan je na web stranicama letnoporocilo.triglav.eu/2022 i annualreport.triglav.eu/2022, koje su bile kreirane imajući na umu energetsku efikasnost. Korisnici web stranice izveštaja, koja između ostalog prikazuje kretanje ključnih finansijskih i ESG indikatora, takođe mogu da provere ispravnost svog držanja ispred ekrana. Sadržaj je deo preventivnog programa iz oblasti mišićno-koštanih poremećaja na radu koji je Zavarovalnica Triglav razvila za svoje zaposlene, a za koji je dobila međunarodno priznanje Evropske agencije za sigurnost i zdravlje (EU-OSHA).

Grupa Triglav

Grupa Triglav sa svojim znanjem, iskustvom i finansijskom snagom već više od 120 godina opravdava poverenje klijenata, da će se najbolje pobrinuti za njihovu sigurnost i budućnost. Ključni stubovi poslovanja su osiguranje i upravljanje imovinom. Najveća osiguravajuća i finansijska grupacija u regionu Adria, te jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi, posluje u šest zemalja i na sedam tržišta na kojima zapošljava preko 5.300 ljudi. Triglav grupa zadržava čvrstu finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja, što potvrđuju i visoke ocene kreditnog rejtinga »A«, od strane dveju priznatih kreditnih agencija. Glavne vrednosti društva su agilnost, jednostavnost i pouzdanost, a misija je stvaranje sigurnije budućnosti.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>