• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osnaživanje ženskog preduzetništva kroz očuvanje tradicije: Otvorena izložba "100 žena, 100 minijatura"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izložba će biti otvorena narednih mesec dana

  • 0
tkanje, stari zanati

Foto: Pixabay

Izložba "100 žena, 100 minijatura" otvorena je danas u ekspoziturama UniCredit banke u Beogradu u saradnji sa Etno mrežom, asocijacijom proizvođača rukotvorina iz cele Srbije.

Kao društveno odgovorna kompanija, UniCredit Bank Srbija nastavlja da osnažuje zajednicu u kojoj posluje, a ovoga puta akcenat stavlja na očuvanje kulturne baštine i podršku ženskom preduzetništvu, navodi se u saopštenju.

- Smatramo da je odgovornost privrede da pruži svoj doprinos očuvanju kulturne baštine, ali i podršci ženskom preduzetništvu. Stoga smo odlučili da iskoristimo svoje resurse – u ovom slučaju ekspoziture, kao mesta u kojima ćemo delati u tom cilju. Drago mi je da smo u mogućnosti da organizujemo jednu ovakvu izložbu kako bismo podržali zajednicu u kojoj poslujemo, ali i kako bi naše ekspoziture bile prepoznate kao prostor u kojem će klijenti uvek osetiti dodatnu vrednost za sve što im naša banka pruža - istakao je Rastko Nicić direktor za poslovanje sa stanovništvom i malim privrednim društvima u UniCredit Bank Srbija.

Postavka prikazuje unikatne rukotvorine formata 10x10cm, koje izrađuju žene i mladi u zanatskim udruženjima i zadrugama širom Srbije primenom tradicionalnih tehnika.

- Cilj ove izložbe nije samo da jednokratno prikažemo maestralne ručne radove, već da nastavimo da podstičemo one koji ih izrađuju, kako bismo time kontinuirano stvarali povoljno okruženje za razvoj ženskog preduzetništva. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem predstavnike drugih kompanija da se povedu našim primerom, kao i da ove vredne proizvode koriste za poslovne i diplomatske poklone - dodala je Svetlana Bunčić, direktorka Identiteta i komunikacija.

Izložba je podržana i od strane Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj.

- Kultura, nasleđe i žene čine ključan, a zapostavljen stub lokalnog razvoja i zato ova izložba afirmiše autentične vrednosti i ispunjava visoke ESG standarde korporativne odgovornosti. Zahvalni smo UniCredit banci na kontinuitetu u saradnji i spremnosti da kroz sinergiju privrede i kulture partnerski doprinesemo rodnoj jednakosti, finansijskoj inkluziji i ekonomskom osnaživanju žena i mladih, i time gradimo harmoniju nasleđa i budućnosti - istakla je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i predsednica Etno mreže.

Radove možete pogledati u narednih mesec dana u ekspoziturama u Jurija Gagarina 12, Španskih boraca 3, Rajićeva 27-29 i Trnska 2.

Nakon toga, eksponati će biti izlagani u gradovima širom Srbije u kojima UniCredit Banka posluje.

(Telegraf Biznis)

Video: Žene vlasnice samo 25 odsto preduzeća u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>