• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Franšiza Burger Kinga sa 118 restorana bankrotirala: Nagomilali silne dugove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudski podnesci su ranije otkrili da kompanija zatvara 27 restorana

  • 0
Burger King, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Franšiza Burger Kinga sa 118 restorana bankrotirala je nakon što je nagomilala dugove od 14 miliona dolara što je dovelo do zatvaranja u šest država.

Kako pišu svetski mediji, ova franšiza poznatog lanca sa više od 100 lokacija na nacionalnom nivou zatvoriće filijale u šest država koje su navodno nagomilale 14 miliona dolara duga.

Meridian Restaurants Unlimited je u martu podneo zahtev za bankrot, boreći se sa rastućim troškovima hrane i slabom prodajom.

Sudski podnesci su ranije otkrili da kompanija zatvara 27 prodavnica u Minesoti, Juti, Montani, Kanzasu, Nebraski i Severnoj Dakoti.

Nosilac franšize je rekao da je "moguće, ako ne i verovatno" da će biti primorani da zatvore više prodavnica dok su u toku pregovarali o zakupu i operativnim poboljšanjima.

Burger King je morao da zatvori prodavnice širom zemlje jer se vlasnici bore da pregovaraju o zakupu, a profit pada kako troškovi hrane i plata rastu.

Meridian je ranije tražio odobrenje za zatvaranje 23 restorana krajem marta, pre nego što je predložio još četiri za zatvaranje u aprilu.

Kompanija, koju je osnovao David Harper pre 21 godinu, takođe se suočila sa povećanjem plata za osoblje i rastućim troškovima hrane, koji se na kraju prelivaju na kupca.

Harper je radio na brojnim višim pozicijama u kompanijama za pice pre nego što je započeo sopstveni poduhvat.

Burger King navodno donosi 1,4 miliona dolara prodaje po lokaciji u proseku, objavio je The Sun. Ali neki Meridijanovi restorani godinama su gubili novac, pokazuju sudski spisi.

(Telegraf Biznis)

Video: Srbi ne misle o hrani kad su na poslu: Šta da vi naručite da jedete kad kolege traže picu?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>