• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmoćnija kompanija iz senke dodatno uvećala imovinu: Imaju 10 biliona samo zbog propasti banaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neto prilivi u sva sredstva kompanije iznosili su 110 milijardi dolara

  • 0
Novac evro žena ruke Foto: Shutterstock

Imovina kompanije Blek rok porasla je na 9,09 biliona dolara u prvom kvartalu pošto su se tržišta akcija i obveznica oporavila i deponenti su tražili pokriće nakon kolapsa nekoliko američkih banaka.

Neto prilivi u sva sredstva kompanije iznosili su 110 milijardi dolara, saopštio je BlackRock. Dugoročni investicioni proizvodi, koji uključuju zajedničke fondove i ETF-ove, dodali su 103 milijarde dolara, nadmašivši prosečnu procenu analitičara od 84,1 milijarde dolara.

Federalne rezerve su počele agresivno da povećavaju kamatne stope početkom prošle godine u pokušaju da ukrote inflaciju, testirajući otpornost mnogih malih i srednjih zajmodavaca. Depoziti u komercijalnim bankama su opali — posebno u nedeljama koje su usledile sredinom marta nakon kolapsa Silicijumske doline banke i Signature banke. BlackRock je, u međuvremenu, napravio preokret, pošto su klijenti uložili neto 8 milijardi dolara u njegove proizvode za upravljanje gotovinom u prvom kvartalu.

„Današnja kriza poverenja u regionalni bankarski sektor dodatno će ubrzati rast tržišta kapitala, a BlackRock će biti centralni igrač“, rekao je u saopštenju glavni izvršni direktor Lari Fink (70).

Akcije BlackRock-a, koje su pale za 5,3% ove godine do četvrtka, ostale su nepromenjene u ranom trgovanju.

Sredstva pod upravom BlackRock-a porasla su za 5,8% od kraja prošle godine, kada su iznosila 8,6 biliona dolara, delimično podstaknuta dobitkom na tržištu akcija i obveznica. S&P 500 je porastao za 7% u prvom kvartalu.

Korigovani neto prihod pao je 18% u odnosu na prethodnu godinu na 1,2 milijarde dolara, ili 7,93 dolara po akciji, nadmašivši prosečnu procenu Volstrita od 7,67 dolara. Prihod je opao za 10% na 4,24 milijarde dolara, što odgovara predviđanjima analitičara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>