• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvaranje prve suve luke u Srbiji za nekoliko dana: Ovako će da izgleda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar se prostire na 13 hektara

  • 0
Suva Luka, intermodalni terminal Batajnica, logisticki centar, Biznis Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Logistički centar, koji će kombinovati dve vrste transporta u Beogradu, trebalo bi da bude otvoren za nekoliko dana, najavio je na sednici Skupštine grada Beograda gradski menadžer Miroslav Čučković.

Dodao je da će intermodalni terminal u Batajnici osam puta povećati broj kompanija koje će koristiti Beograd i Srbiju kao mesto za svoj kombinovani železničko-drumski transport.

Grad Beograd je dao zemljište, definiše sebe kao suvlasnika zajedno sa Vladom Srbije, i biće, prema Čučkovićevim rečima, suvlasnik 15% preduzeća Logistički centri Srbije.

- Naš grad tim centrom, koji je izgrađen na površini od trinaest hektara, sredstvima EU, ostvaruje stratešku prevagu u odnosu na ostale prestonice u regionu. Zahvaljujući ovoj usluzi, koja je jedna od najvećih u udelu BDP-a, i ove godine imaćemo znatno povećanje plata i penzija, a uloga grada u svemu tome je veoma značajna - rekao je gradski menadžer.

A šta je tačno suva luka, i da li je to šansa Srbije da postane deo najvećih logističkih lanaca, čitajte u našem posebnom tekstu. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>