• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Klijenti ohrabruju svoje sede": Frizeri najviše pogođeni inflacijom, da li ste vi smanjili svoje odlaske?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nacionalna frizerska i kozmetička federacija rekla je da je četvrtina salona prijavila manjak

  • 1
kosa, frizer, feniranje Foto: Pixabay

Više od četvrtine britanskih frizera razmatra da zatvori svoje sajtove ili da smanji veličine salona u borbi za opstanak zbog uvećanih računa i manjeg broja klijenata, sugeriše istraživanje, prenosi Guardian.

Dve petine vlasnika salona kažu da su aniksiozni kada je reč o budućnosti, sa skoro četvrtinom koja se bori da plati troškove struje i jednim od pet koji imaju problem da pitaju porodicu i prijatelje za finansijsku pomoć, prema istraživanju sa sajta Uswitch.

Nezavisni vlasnici frizerskih i kozmetičkih salona su najviše pogođeni rastom cena struje, dok se potrošnja klijenata suzila među nezavisnim trgovcima na malo prošle godine - sa neto zatvaranjem od 624, prema Lokalnim podacima kompanije.

Nacionalna frizerska i kozmetička federacija rekla je da je četvrtina salona prijavila manjak, za 19 odsto na jesen, i dve trećine očekuje da cene u porastu, ovog proleća diktiraju još neizvesniju budućnost.

- Svima je teško - rekao je jedan od frizera dodajući da dobavljači dodatno otežavaju stvari podižući cene proizvoda.

- Imamo mnogo regularnih klijenata koji i dalje dolaze ali neki 'ohrabruju' svoje sede. Radije biraju da dolaze na šišanje svake osme nedelje, nego da dolaze na farbanje svake četvrte - dodaje druga frizerka.

Da li ste vi redukovali svoje posete frizeru? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Make

    19. april 2023 | 15:55

    Ova moja uduplala ,cas se farba cas ,sisa ,nokti ,svako veselje druga boja ,druga garderoba ,profi sminkerke itd . Braco u Srbiji za to NEMA problema ,za struju ne mora da ima I za knjige ,ali za sminku ,muziku ,slavlje , Instagram za to mora biti pa da se leba gladno. Srbija je ovo ,opleti !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>