• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

J&J traži od suda da zaustavi desetine hiljada tužbi zbog kancerogenog bebi pudera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija J&J odbija tvrdnje da njen bebi puder i drugi proizvodi koji sadrže talk izazivaju rak

  • 0
Johnson's Baby Powder , Džonson bebi puder Foto: Tanjug/AP

Nastavljaju se teški dan za giganta Johnson & Johnson (Džonson i Džonson), čiji su kultni puder za bebe koristile brojne porodice poslednjih godina.

Podružnica kompanije Džonson i Džonson, LTL Menadžment, ponovo je tražila od američkog suda u Trentonu, u državi Nju Džersi, da zaustavi desetine hiljada tužbi protiv njih.

LTL namerava da ove sudske sporove, u kojima tužioci tvrde da proizvodi kompanije Džonson i Džonson (J&J) kao što je bebi puder izazivaju rak, reši proglašenjem bankrota firme J&J, reorganizacijom kompanije, kao i poravnanjem u iznosu od 8,2 milijarde evra.

Advokat LTL Menadžmenta Greg Gordon tvrdi da tužbe protiv firme J&J treba da budu zaustavljene, jer one sprečavaju sadašnje i buduće dogovore o poravnjanju kroz bankrot i reorganizaciju J&J, prenosi Rojters.

On tvrdi da je "verovatnoća uspešne reorganizacije J&J veoma visoka" i da ideju o proglašenju bankrota podržava više od 75 odsto ljudi koji su podneli tužbe.

Advokat Majkl Vinograd, koji zastupa interese klijenata koji su podneli tužbe protiv J&J, navodi da J&J nema podršku nijedne osobe koja je podnela tužbu, već samo dogovor sa advokatima koji će preporučiti klijentima ovaj dogovor. On je dodao da je J&J precenila nivo podrške ovoj nagodbi da bi skenula pažnju sa činjenice da je strategija LTL, koja je dva puta pokušala da proglasi bankrot, "već proglašena za nezakonitu".

- Moraju da skrenu pažnju na drugu stranu, kao svako ko pokušava da izvede mađioničarski trik - rekao je Vinograd.

Kompanija J&J, koja ima tržišnu vrednost od 392, 2 milijarde evra, odbija tvrdnje da njen bebi puder i drugi proizvodi koji sadrže talk izazivaju rak. Od oktobra 2021. J&J pokušava da se izbori sa tužbama zbog kancerogenog talka proglašenjem bankrota, podseća britanska agencija.

J&J je 2021. godine podelila firmu na dva dela osnivanjem podružnice LTL, koja je odmah nakon osnivanja zatražila proglašenje bankrota da bi izbegla lavinu pojedinačnih tužbi i naterala tužioce na globalnu nagodbu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>