• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radovi na obilaznici oko Beograda teku po planu, u junu gotov deo do Bubanj potoka

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Manje više, preko 96 odsto radova je već završeno”, istakao je Vesić

  • 0
Goran Vesic

Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Goran Vesić izjavio je danas da radovi na obilaznici oko Beograda teku po planu i da će, kako što je i obećano, tokom juna biti završen deo obilaznice do Bubanj potoka.

Vesić je, prilikom obilaska radova, naveo je da će obilaznica, kada bude završen sektor C do Pančeva, biti duga 78 kilometara i dodao da se obilaznica gradi već 30 godina, a da je najviše urađeno u poslednjih deset godina.

Rekao je da, kada radovi budu završeni, automobili i kamioni koji prolaze kroz Beograd više neće morati da koriste “Gazelu” već će moći da idu obilaznicom čime će biti smanjen broj vozila na autoputu kroz Beograd, ali i zagađenje u samom gradu.

Što se tiče dela obilaznice do Bubanj potoka, Vesić kaže da je ostalo da se završi još jedan deo gradjevinskih radova u tunelu koji je konstrukciono završen i da će to biti gotovo u narednih desetak dana nakon čega će, dodaje, uslediti opremanje tunela i završavanje uzlaznih i izlaznih portala, odnosno asfaltiranje.

“Manje više, preko 96 odsto radova je već završeno”, istakao je Vesić.

Naveo je da će poslednji deo obilaznice, do Pančeva, biti dug 31 kilometar i da će se graditi veliki drumsko-železnički most kod Vinče koji će imati oko 1.800 metara, dok će tunel Bubanj potok biti dug 1.600 metara.

“Pored toga, ide još jedan tunel, tunel ‘Leštane’ i odavde ćemo mi suštinski spojiti obilaznicu sa Pančevom i omogućiti da se u budućnosti kompletan saobraćaj iz Banata, Rumunije, Zrenjanina i Pančeva preusmerava na obilaznicu i da oni koji nemaju potrebe da udju u Beograd, ne ulaze u Beograd već da idu dalje prema Nišu, Kragujevcu ili gde već žele što će bitno rasteretiti saobraćaj u Beogradu”, rekao je Vesić.

Naveo je da sektor C nije samo drumska obilaznica već i železnička obilaznica.

“Izgradnjom ovog sektora ćemo završiti železničku obilaznicu oko Beograda i više kompozicije čija destinacija nije Beograd neće ulaziti u grad već će ovom obilaznicom moći da idu dalje”, rekao je Vesić.

Naveo je da je veoma zadovoljan radovima koje izvode kineska kompanija “Pauer Čajna” i azerbejdžanska kompanija “Azvirt”.

“Oni su zaista pokazali kako se dobro radi na projektima, rade veoma zahtevan projekat. Sektor C koji će se raditi biće najzahtevniji projekat gde imamo kombinaciju drumskog i železničkog saobraćaja. Izgradjeni su i nadvožnjaci i mostovi, dok se istovremeno odvijao saobraćaj na autoputu Beograd-Niš i na taj način pokazali kako najzahtevniji projekti mogu da se urade sa velikom pažnjom i uspehom”, rekao je Vesić.

Čestitao je svima koji rade na ovom projektu i dodao da je suguran da će tokom juna, kao što je i obećano, biti otvoren deo obilaznice do Bubanj potoka.

Projekt menadžer Liu Menglu zahvalio je ministru Vesiću na tome što je obišao radove i istakao da će dati sve od sebe da posao završe na vreme.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>