• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkazuje se 700 odlaznih letova u Nemačkoj: Prazne i železničke stanice ovog jutra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa posledicama prekida suočiće se najmanje 100.000 ljudi

  • 2
nemačka, aerodrom Foto: David Young / AFP / Profimedia

Sva poletanja sa četiri aerodroma u Nemačkoj danas i sutra će biti otkazana, zbog štrajka radnika bezbednosne kontrole, na koji je pozvao sindikat Verdi.

Sa posledicama prekida suočiće se najmanje 100.000 ljudi.

Prema nemačkom aerodromskom udruženju ADV, zbog štrajkova na aerodromima u Diseldorfu, Hamburgu i Kelnu/Bonu, biće otkazano oko 700 odlaznih letova, prenosi Rojters.

Podsećamo vas da se ovim povodom oglasila i naša nacionalna avio-kompanija Er Srbija, rekavši da otkazuje današnje letove JU 324 i JU 325.

Sletanje na aerodrom i dalje će biti moguće, piše dalje Rojters, ali je očekivano da će letovi kasniti ili biti otkazani. Sindikat Verdi je, takođe, pozvao osoblje obezbeđenja da obustavi rad na aerodromu u Štutgartu u petak, a nije poznato koliko otkazivanja će to prouzrokovati.

nemačka, aerodrom Foto: David Young / AFP / Profimedia

Razlog za štrajk su pregovori između sindikata i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu (BDLS) o bonusima za noćne smene, radu subotom, nedeljom i za vreme državnih praznika, jer tu nije postignut napredak.

Visoka inflacija u najvećoj evropskoj ekonomiji izazvala je talas štrajkova poslednjih meseci jer radnici traže veće plate kako bi nadoknadili rastuće troškove života, mada je još gore u Britaniji. Takođe, štrajkovi se ne smiruju ni u Francuskoj.

nemačka, železnička stanica Foto: MARTIN SCHUTT / AFP / Profimedia

Sindikat železnice i transporta EVG najavio je jednodnevni štrajk za petak. EVG zahteva 12 odsto povećanja plata svojih 230.000 članova zbog rasta inflacije i troškova života.

Štrajk koji je počeo u tri sata ujutru i traje do 11 časova, uticaće na rad pedesetak železničkih kompanija među kojima je i državna Dojče Ban, koja je najveće železničko preduzeće u Evropi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    20. april 2023 | 08:01

    NEMACKA SIGURNO SRLJA U PROPAST....

  • A. P

    20. april 2023 | 09:24

    Nemacka je otkakoje u Evropskoj uniji polako i sigurno slabi u ekonomskoj snazi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>