• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović u trodnevnoj poseti Africi: "Postoji veliki prostor za plasman naših proizvoda u Ugandu"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar se sastao sa predsednikom te zemlje, Joverijem Musevenijem, kao i sa premijerkom Robinom Nabanjae

  • 1
srbija, uganda Foto: MUST/Đ.K.

Ministar trgovine, Tomislav Momirović, sastao se sa predsednikom Republike Ugande, Joverijem Musevenijem, u Entebeu. Momirović je tamo u trodnevnoj zvaničnoj radnoj poseti istočnoj Africi.

- Naša zemlja je ponosna na istoriju dobrih odnosa sa Ugandom, a u aktuelnom vremenu u kojem živimo, važno je nastaviti graditi prijateljstvo i svestranu saradnju - rekao je ministar i dodao:

"Predsedniku Musaveniju sam uručio pozivno pismo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, da poseti Srbiju kako bismo dodatno ojačali naše ekonomske, ali i političke veze.

Kaže da prijateljstvo Ugande i Srbije traje više decenija, a datira još iz zajedničkih aktivnosti u Pokretu nesvrstanih. Ističe da će u narednom periodu nastaviti da ide uzlaznom putanjom.

Momirović je, takođe, održao sastanke i sa predsednicom Vlade Republike Ugande, Robinom Nabanjae, kao i sa velikim brojem ministara u Vladi Republike Ugande, razmenivši mišljelja o svim temama od obostranog značaja, pri čemu su preduzeti i pojedini konkretni koraci kada je reč o trgovinskoj saradnji dve države.

srbija, uganda Foto: MUST/Đ.K.

- Postoji veliki prostor za plasman naših proizvoda u Ugandu, a naš cilj je da što više izvozimo naše poljoprivredne, kao i konditorske proizvode, i zato nećemo propustiti ovu priliku, već ćemo nastaviti da razvijamo naše trgovinske odnose, kako bi što više kompanija iz Srbije plasiralo svoje proizvode i investiralo na teritoriji ove prelepe afričke države - istakao je Momirović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cinjenica

    20. april 2023 | 16:43

    Kad njega vide i cuju znace da smo u vecim g.... on njih.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>